Politi beslaglægger 192 nordsjællandske biler

Hvis bøder ikke er nok til at stoppe bilister, der overtræder loven, har politiet det seneste år haft betydeligt lettere ved at konfiskere selve bilen.

Ved årsskiftet blev lovgivningen skærpet, og betjentene i Nordsjælland har siden gjort flittigt brug af muligheden, viser de seneste tal fra Nordsjællands Politi, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Frem til midten af december var der blevet beslaglagt 192 biler i politikredsen. Tallet dækker blandt andet over bilister, der har flere grove spritkørsler bag sig inden for de seneste tre år.

En stor del af sagerne handler også om, at bilisten slet ikke har noget kørekort eller er blevet frakendt retten til at køre bil, men alligevel fortsætter.

Da politiet ikke tidligere har ført samme statistik over beslaglagte biler, er det svært at sammenligne med tidligere år.

Det vurderes dog, at den nye lovgivning særligt har haft betydning i forhold til at begrænse antallet, der kører selv om de ikke har ret til det.

- Jeg er ret overbevist om, at de hårdhændede metoder virker, når vi ser på det faldende antal kørsler i frakendelsestiden, siger politianklager Finn Beyer Paulsen til Frederiksborg Amts Avis.

- De fleste sager har handlet om spritkørsler og gentagne kørsler uden førerret. Ganske få handler om manglende registreringsafgift, hvis man for eksempel bor i Danmark, men kører rundt med svenske nummerplader, tilføjer han.

De klareste udsving i statistikkerne ses i forhold til antallet af sager om kørsel uden førerret, hvor man for eksempel aldrig har haft kørekort, eller kørsel i frakendelsestiden.

Førstnævnte kategori er på to år faldet fra 1209 sager til 941 sager, og den anden kategori er skrumpet ind fra 473 sager i 2010 til 423 i år.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip