Politi kan ikke identificere brevskriver i skattesag

03/10/2013 20:42

BNB

Nyheder
»Vi har ikke kunnet fastslå brevskriverens identitet. Der er på kuverten fundet et ukendt fingeraftryk, som ikke findes i politiets registre, men der er ikke sikkerhed for, at fingeraftrykket hidrører fra brevskriveren. Brevskriveren har ikke henvendt sig til politiet, og det har på det foreliggende grundlag ikke været muligt for os at fastslå vedkommendes identitet,« udtaler vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Københavns Politi i en pressemeddelelse.Nu må det ifølge politidirektør Thorkild Fogde fra Københavns Politi være op til den uafhængige undersøgelseskommission, der er blevet nedsat, at beslutte, hvad der videre skal ske.»I en situation, hvor der er nedsat en uafhængig undersøgelseskommission, må det imidlertid være op til kommissionen at beslutte i hvilket omfang, der i anledning af det anonyme brev bør foretages yderligere afhøringer eller andre undersøgelsesskridt. Hvis Undersøgelseskommissionen i den forbindelse måtte anmode Københavns Politi om at bistå kommissionen med specifikke undersøgelsesskridt, vil Københavns Politi naturligvis yde en sådan bistand,« siger Thorkild Fogde i pressemeddelelsen.Brevet fra den anonyme person er ifølge Københavns Politi modtaget i Skattesagskommissionen i Vestre Landsret i Viborg torsdag 19. september 2013.Skattesagskommissionen besluttede 24. september at overdrage brevet til Københavns Politi, der samme dag modtog en scannet kopi af brevet.Selve brevet blev afhentet af politiet dagen efter hos Skattesagskommissionen i Viborg, og i samme anledning blev der til sammenligning taget fingeraftryk fra de af kommissionens medarbejdere, der havde rørt ved brevet.Kuverten er poststemplet 19. september i Østjyllands Postcenter. Dermed er det afsendt i postnummerområderne startende med 8 eller 9. Kuverten er en almindelig hvid A5-kuvert.Brevet består af tre A4-sider skrevet på hvidt papir og er ikke håndskrevet.Ved undersøgelsen er der foruden fingeraftrykket sikret et hår og andet materiale, der kan indeholde DNA.En DNA-analyse forventes ifølge politiet først gennemført om nogle uger, hvorefter en eventuel DNA-profil kan kontrolleres i politiets register.

Mest læste i dag

»Vi har ikke kunnet fastslå brevskriverens identitet. Der er på kuverten fundet et ukendt fingeraftryk, som ikke findes i politiets registre, men der er ikke sikkerhed for, at fingeraftrykket hidrører fra brevskriveren. Brevskriveren har ikke henvendt sig til politiet, og det har på det foreliggende grundlag ikke været muligt for os at fastslå vedkommendes identitet,« udtaler vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Nu må det ifølge politidirektør Thorkild Fogde fra Københavns Politi være op til den uafhængige undersøgelseskommission, der er blevet nedsat, at beslutte, hvad der videre skal ske.

»I en situation, hvor der er nedsat en uafhængig undersøgelseskommission, må det imidlertid være op til kommissionen at beslutte i hvilket omfang, der i anledning af det anonyme brev bør foretages yderligere afhøringer eller andre undersøgelsesskridt. Hvis Undersøgelseskommissionen i den forbindelse måtte anmode Københavns Politi om at bistå kommissionen med specifikke undersøgelsesskridt, vil Københavns Politi naturligvis yde en sådan bistand,« siger Thorkild Fogde i pressemeddelelsen.

Brevet fra den anonyme person er ifølge Københavns Politi modtaget i Skattesagskommissionen i Vestre Landsret i Viborg torsdag 19. september 2013.

Skattesagskommissionen besluttede 24. september at overdrage brevet til Københavns Politi, der samme dag modtog en scannet kopi af brevet.

Selve brevet blev afhentet af politiet dagen efter hos Skattesagskommissionen i Viborg, og i samme anledning blev der til sammenligning taget fingeraftryk fra de af kommissionens medarbejdere, der havde rørt ved brevet.

Kuverten er poststemplet 19. september i Østjyllands Postcenter. Dermed er det afsendt i postnummerområderne startende med 8 eller 9. Kuverten er en almindelig hvid A5-kuvert.

Brevet består af tre A4-sider skrevet på hvidt papir og er ikke håndskrevet.

Ved undersøgelsen er der foruden fingeraftrykket sikret et hår og andet materiale, der kan indeholde DNA.

En DNA-analyse forventes ifølge politiet først gennemført om nogle uger, hvorefter en eventuel DNA-profil kan kontrolleres i politiets register.