Politi: Lokofører fra ulykkestog fik tre advarsler

Oplysninger fra togets sorte boks har tidligere vist, at lokoføreren talte i telefon, kort før ulykken indtraf, og yderligere efterforskning af boksens indhold skal have vist, at han fik den automatiske advarsel om at sænke hastigheden, mens han talte i telefon. Den sidste advarsel skal således være kommet blot 250 meter før den kurve på strækningen, hvor toget blev afsporet og ramte ind i en mur.

Der har været divergerende meldinger om togets hastighed, men det står ud fra den sorte boks klart, at det kørte mere end tre gange så hurtigt som de tilladte 50 kilometer i timen.

Lokoførerens et minut og 40 sekunder lange telefonsamtale var med en kollega fra togselskabet, der skulle informere om et sporskifte længere fremme på ruten. Denne kollega har været indkaldt som vidne i retten i forbindelse med sagen og afviser at være medskyldig i ulykken.

»Jeg har ikke følt mig ansvarlig på noget tidspunkt,« sagde han ifølge AFP til de fremmødte journalister uden for retsbygningen i Santiago de Compostela. Manden har sagt, at han er »rystet« over ulykken, men retten i Santiago de Compostela har da også gjort det klart, at han blot er vidne og ikke mistænkt i sagen, da telefonsamtalen med lokoføreren var »helt efter bogen«.

 

Dagens Gossip