Politi mistænker 35-årig som chauffør ved gadeskyderi

Københavns Politi leder efter en 35-årig mand i forbindelse med efterforskningen af en skudepisode i Valby i København søndag aften.

- Vi mener, at han har været chauffør i den bil, som der er blevet skudt fra, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen til Ritzau.

Ved skyderiet blev en bil med fem personer i beskudt på Valby Langgade ud for Langgade Station. Ingen kom til skade ved skyderiet, men kuglerne er efter alt at dømme fløjet vildt omkring.

- Vi har ikke fundet nogle projektiler derude, men vi har fundet patronhylstre, og vi er sikre på, at der er blevet skudt med skarpt, fortæller Steffen Thaaning Steffensen.

Politiet mener, at skudepisoden hænger sammen med andre lignende episoder, som udspringer af et internt opgør i og omkring bandegrupperingen Brothas.

I jagten på den 35-årige mand, som ifølge politiet er den reelle bruger af den hvide BMW, hvorfra der er blevet skudt, har politiet allerede været en række steder for at finde ham.

- Vi har ransaget hans bopæl og været hos hans familie, så han ved godt, at vi leder efter ham, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Ifølge politikommissæren overvejer politiet, om manden skal efterlyses offentligt med navn.

- Men vi vil selvfølgelig opfordre ham til at melde sig selv til politiet, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Skudepisoden i Valby sker i forlængelse af to skudepisoder 10. og 15. december, som også foregik på åben. I begge tilfælde blev der skudt mod biler, men ingen kom til skade.

- Vi skal have stoppet det. Det er vanvittigt farligt, når det foregår på åben gade, lyder det fra Steffen Thaaning Steffensen.

Ud over den mistænkte er politiet på jagt efter den formodede gerningsbil, en hvid BMW med registreringsnummer AR 57 473.

For et års tid siden var København også plaget af flere skyderier, som dengang blev kædet sammen med et internt opgør i gruppen Brothas.

Dengang handlede uenighederne angiveligt blandt andet om et røveri af en Mercedes til en værdi af knap 400.000 kroner.

I forbindelse med de seneste skyderier har politiet ingen oplysninger om, hvad de angivelige stridigheder i grupperingen skyldes.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip