Politi: Mor til efterladt baby har brug for hjælp

Det er meget sjældent, kvinder efterlader deres nyfødte børn, så derfor er politiet bekymret for, om moderen kan være i en stærkt depressiv tilstand, men indtil videre er der ingen spor efter kvinden.

»Det er klart, at det ikke er en adfærd, vi ser ofte, at man lægger et nyfødt barn sådan et sted, og derfor har hun måske brug for hjælp,« siger politikommissær Søren Christensen til bt.dk.

Den lille pige blev bragt til Rigshospitalet og har det godt. Politiet har afhørt eventuelle vidner i området omkring Dybedalsvej, hvor hun blev fundet. Men indtil videre der er ikke nogen, der har set en kvinde efterlade den hvid/orange Sportigan-plastpose, som pigen blev fundet i.

De sidste ti år er der blevet fundet 11 hittebørn rundt omkring i Danmark. Men politikommissæren kan ikke sige noget om, om man normalt finder moren bagefter.

»Jeg kan slet ikke huske, vi har haft lignende sager i Nordsjælland, så det kan jeg ikke sige noget om,« siger Søren Christensen.

Kvinden kan stadig nå at blive genforenet med sin datter. Hun har tre måneders fortrydelsesret til at melde sig. Imens kommer den lille pige i en plejefamilie, som Furesø Kommune allerede nu arbejder på at finde. Derefter vil hun blive bortadopteret, hvis ikke moren er fundet.

Politiet er lige nu ved at kigge alle rapporter igennem fra afhøringerne og vil meget gerne have henvendelser fra borgere i området, der kan have set noget. Det kan ske på telefon 114.

 

Dagens Gossip