Politi på Fyn fortsætter jagt på sexforbryder

Selv om de rødglødende telefoner er kølnet lidt af, arbejder Fyns Politi både lørdag og søndag på højtryk for at finde den mand, der med tre ugers mellemrum har begået sexovergreb på to piger på Fyn.

- Henvendelserne er stilnet lidt af, men vi har fået rigtig mange tip, og det er vi rigtig glade for, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen, Fyns Politi.

I løbet af weekenden fortsætter arbejdet med at gennemgå de mange henvendelser, der er kommet, og afhøre de personer, som folk henleder opmærksomheden på.

For tre uger siden blev en 11-årig pige misbrugt seksuelt af en mand, der samlede hende op og tog hende med i sin bil, da hun stod af skolebussen nær sit hjem i Vester Skerninge vest for Svendborg.

Onsdag blev en 10-årig pige fra Refsvindinge sydvest for Nyborg udsat for et seksuelt overgreb, da hun var på vej hjem fra skolefritidsordningen.

I begge tilfælde kørte gerningsmanden i en ældre mørkerød bil, og også andre lighedspunkter mellem de to overgreb tyder på, at der er tale om den samme mand.

Politiet har fået i hundredvis af henvendelser fra borgerne, og betjente har været ude at tale med omkring 20 personer. Endnu er det dog ikke lykkedes at finde gerningsmanden.

Politiet har fra de misbrugte piger sikret sig spor, som nu undersøges for gerningsmandens dna. De første svar ventes i begyndelsen af næste uge.

- Det må være lige om hjørnet, måske kommer de første svar i begyndelsen af næste uge, siger Henrik Justesen.

Afhængig af dna-sporenes kvalitet kan der blive tale om et gennembrud i efterforskningen.

- Hvis der er en dna-profil, kan det give et spring fremad, men det er ikke sikkert, at det er en person, som vi har stående i vores register, siger han.

I et forsøg på at identificere den efterlyste bil af ældre model er politiet i gang med at undersøge overvågningsvideoer fra området. Det drejer sig blandt andet om videoer fra tankstationer. Foreløbig har undersøgelserne dog ikke givet resultat.

 

 

Dagens Gossip