Politi: Skyderi i Valby er formentlig internt opgør

Det er interne stridigheder i banden Brothas, som står bag en byge af skud, der søndag aften blev affyret mod en bil i Valby.

Det vurderer politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Københavns Politis afdeling for organiseret kriminalitet.

- Vi er overbevist om, at det er noget internt, der ligger bag. Det er ikke, fordi der er udbrudt bandekrig, siger Steffensen til Ritzau.

Skyderiet er det tredje af slagsen i løbet af december, som efter politiets vurdering udspringer af de interne stridigheder i Brothas.

Søndagens skyderi foregik på Valby Langgade ved Langgade Station. Her befandt fem unge mænd sig i en bil, som holdt for rødt lys, da en ukendt gerningsmand fra en anden bil affyrede seks skud mod bilen med de fem.

Ingen af de fem i bilen blev ramt ved skyderiet. Heller ikke bilen, som de befandt sig i, blev ramt.

- Vi har ikke fundet noget, der er blevet ramt, så hvis der er nogen, som opdager skudmærker i deres bil eller cykel eller andet, så må de gerne kontakte politiet. Vi hører også gerne fra vidner, siger Steffen Thaaning Steffensen.

I forbindelse med skudepisoden efterlyser politiet en hvid BMW med registreringsnummer AR 57 473, som hører til på Frederiksberg.

- Vi mener, at det er den bil, som der er blevet skudt fra, fortæller Steffen Thaaning Steffensen.

Ved en skudepisode 10. december jagtede to biler hinanden på Amagerbrogade ved krydset ved Oxford Allé og via villaveje frem til Greisvej nær Kastrupvej.

Her blev der affyret skud, og vidner har fortalt til politiet, at der blev skudt fra begge biler. Politiet fandt adskillige patronhylstre i området ved Greisvej.

15. december var der en skudveksling ved Københavns Stormoské på Rovsingsgade. Fra en menneskemængde, som stod foran moskéen, blev der affyret flere skud mod en sort VW Touran.

Formentlig blev der skudt tilbage fra bilen, da både en rude i moskéen og en parkeret bil bil også blev ramt af skud. En 29-årig mand er sigtet i den forbindelse.

Politiet mener, at samtlige skudopgør udspringer af en intern konflikt hos Brothas. Og man ser på det med alvorlige øjne, fordi opgøret udspiller sig med skyderi på åben gade, oplyser Steffen Thaaning Steffensen.

- Man kunne jo godt ønske, at de kunne løse deres uenigheder på en anden måde end ved at skyde i de københavnske gader, siger han.

Foreløbig er ingen personer blevet såret i forbindelse med skyderierne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip