Politi: Vi lader ingen borgere i stikken i bandekonflikten

10/04/2013 23:30

BNB

Nyheder
Det siger politidirektør Thorkild Fogde i kølvandet på kritik fra to tillidsfolk fra Københavns Politi. De har over for tv2.dk givet udtryk for, at borgerne i mange tilfælde ringer forgæves efter hjælp, når de kontakter politiet. »Vi foretager nogle prioriteringer hos Københavns Politi. Vi prioriterer liv før ejendom og de alvorlige sager forud for de mindre alvorlige. Men det er ikke ensbetydende med, at københavnerne ikke kan regne med deres politi. Jeg kan ikke genkende billedet af, at vi skulle være på kanten af at kollapse,« siger Thorkild Fogde til Berlingske Nyhedsbureau. Det er blandt andet bandekonflikten, der lægger beslag på mange af politiets ressourcer. »Som offentlig topchef kan man altid ønske sig flere ressourcer, men vi driver politi med de ressourcer, vi har fået stillet til rådighed af skatteborgerne og regeringen, og det gør vi fuldt forsvarligt,« fastslår politidirektøren. »Det er selvfølgelig klart, at når vi sætter så mange ressourcer ind på at bekæmpe et stort problem, som jeg tror alle er enige om, bandekonflikten er, så er det ikke ressourcer, vi har stående ledige i organisationen. De ressourcer tager vi fra andre områder,« siger han. Thorkild Fogde ser ikke kun meldingen fra tillidsfolkene som en kritik: »Jeg tager det lidt som udtryk for, at vores personale gerne vil give borgerne den optimale politibetjening i alle sager, og det har jeg stor respekt for. Engang i mellem må vi prioritere det ene frem for det andet, og det gør vi, men det er ikke ensbetydende med, at vi lader borgerne i stikken,« siger han.

Mest læste i dag

Det siger politidirektør Thorkild Fogde i kølvandet på kritik fra to tillidsfolk fra Københavns Politi. De har over for tv2.dk givet udtryk for, at borgerne i mange tilfælde ringer forgæves efter hjælp, når de kontakter politiet.

»Vi foretager nogle prioriteringer hos Københavns Politi. Vi prioriterer liv før ejendom og de alvorlige sager forud for de mindre alvorlige. Men det er ikke ensbetydende med, at københavnerne ikke kan regne med deres politi. Jeg kan ikke genkende billedet af, at vi skulle være på kanten af at kollapse,« siger Thorkild Fogde til Berlingske Nyhedsbureau.

Det er blandt andet bandekonflikten, der lægger beslag på mange af politiets ressourcer.

»Som offentlig topchef kan man altid ønske sig flere ressourcer, men vi driver politi med de ressourcer, vi har fået stillet til rådighed af skatteborgerne og regeringen, og det gør vi fuldt forsvarligt,« fastslår politidirektøren.

»Det er selvfølgelig klart, at når vi sætter så mange ressourcer ind på at bekæmpe et stort problem, som jeg tror alle er enige om, bandekonflikten er, så er det ikke ressourcer, vi har stående ledige i organisationen. De ressourcer tager vi fra andre områder,« siger han.

Thorkild Fogde ser ikke kun meldingen fra tillidsfolkene som en kritik:

»Jeg tager det lidt som udtryk for, at vores personale gerne vil give borgerne den optimale politibetjening i alle sager, og det har jeg stor respekt for. Engang i mellem må vi prioritere det ene frem for det andet, og det gør vi, men det er ikke ensbetydende med, at vi lader borgerne i stikken,« siger han.