Politi: Vi valgte at sende flygtningene videre

Det var alene politiets beslutning at lade de mange flygtninge og migranter, der ikke ville registreres i Padborg og Rødby, rejse videre gennem Danmark, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet havde de ikke længere mulighed for at tilbageholde de mange mennesker, der har nægtet at afgive deres fingeraftryk efter indrejse i Danmark.

Det skyldes, at de frihedsberøvede mennesker skal fremstilles for en dommer efter 72-timer, hvilket politiet altså har valgt ikke at gøre.

- Der er tale om en rent politifaglig vurdering, der bygger på de muligheder, der er i lovgivningen, og på hvad vi har af forpligtelser.

- Vi kan ikke tilbageholde udlændinge, som ikke søger asyl, og som der ikke er udsigt til, at vi hurtigt kan udsende igen, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg i en pressemeddelelse.

Politiet skal sørge for at registrere tilrejsende, hvis de ønsker at søge asyl. Når den registrering er foretaget, overdrages asylansøgerne til udlændingemyndighederne.

Men langt størstedelen af de flygtninge og migranter, der er kommet til Danmark de sidste dage, har ikke ønsket at søge asyl i Danmark.

- Vi står i en situation, hvor der ikke er udsigt til, at de pågældende kan returneres til deres hjemlande. Vi kan selvsagt ikke holde så mange mennesker frihedsberøvet på ubestemt tid.

- Derfor er der ikke andre muligheder, end at vi lader dem være på fri fod, og dermed kan vi ikke forhindre dem i at rejse, hvorhen de vil, siger rigspolitichefen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip