Politi vil fængsle 40-årig for bildrab på cyklist

Torsdag ved middagstid skal en 40-årig mand forklare sig over for en dommer ved Retten i Herning om, hvad der lå bag, da han onsdag aften påkørte en 39-årig cyklist, som efterfølgende afgik ved døden.

- Vi frygter, at der kan være tale om en forsætlig påkørsel, og derfor har vi rejst sigtelse for manddrab, fortæller politikommissær Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing til Ritzau.

Påkørslen skete på Tværvej i Skjern ud for nummer 35. Ifølge politiet kendte de to mænd hinanden på forhånd.

- Vi skal have klarlagt deres relation. Den har vi ikke helt på plads endnu, men de kendte hinanden, fortæller Bjarne Højgaard.

Politiets drabssigtelse er blandt andet baseret på vidneforklaringer, som godtgør, at manden bag rattet skulle have kørt over cyklisten ikke bare én, men to gange.

Som det altid er tilfældet i drabssager, så skal den afdøde obduceres. Det sker blandt andet for at klarlægge den nøjagtige dødsårsag og for i en eventuel senere retssag at kunne bevise, hvad der har forvoldt døden.

Bjarne Højgaard oplyser til Ritzau, at den 39-årige vil blive obduceret i løbet af torsdagen.

Ved middagstid bliver den 40-årige fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning. Her vil senioranklager Claus Benner formentlig bede retten om at varetægtsfængsle den 40-årige mand.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip