Politibetjent: Vi er blevet mere årvågne

Skrevet af admin

18/02/2015

Dagens topnyheder

Fem politibetjente blev såret, da to skudattentater ramte henholdsvis Krudttønden på Østerbro og synagogen i Krystalgade i København. Men to politiassistenter fortæller til Ritzau, at de dramatiske begivenheder ikke har fået dem til at frygte deres arbejde.

- Vi er blevet mere årvågne, men ikke mere bekymrede. Jeg føler mig klar, hvis der sker noget, siger en politibetjent, der ønsker at være anonym.

Hans kollega fortæller, at følelsen af sammenhold er styrket blandt politikollegerne efter weekendens attentater. Han ønsker heller ikke sit navn offentliggjort.

De to politiassistenter var en del af det store politiopbud ved kirkegården Mosaisk Vestre Begravelsesplads i København, hvor den 37-årige, jødiske Dan Uzan blev begravet onsdag eftermiddag.

Her var bevæbnet politi tilstede i kulden uden for kirkegårdens to-tre meter høje mure, mens hundredvis af mennesker under stor bevågenhed tog afsked med Dan Uzan.

Dan Uzan døde natten til lørdag, da han blev skudt foran synagogen i København. Her holdt han vagt, mens 80 mennesker fejrede en konfirmation indenfor.

For 12-årige Hannah havde det meget stor betydning, at hun kunne deltage i begravelsen af Dan Uzan. Det var netop Hannahs konfirmationsfest - og Hannah og hendes familie og venner, som Dan Uzan beskyttede lørdag nat.

- Jeg er glad for at sige farvel til Dan, siger hun til Ritzau uden for kirkegården, hvor ceremonien fandt sted.

Også pigens tante, Camilla Thomsen, deltog ved begravelsen.

- Vi kom til begravelsen for at sige tak til Dan, siger tanten.

De er begge stadig dybt berørte af den dramatiske weekend og har svært ved at tænke på andet end de skæbnesvangre minutter efter attentatet.

Politiet var synligt tilstede i gaderne omkring Mosaisk Vestre Begravelsesplads fra onsdag morgen. Allerede tirsdag aften begyndte de at forberede bevogtningen af området, fortæller indsatsleder og politikommissær Thomas Ludvigsen fra Københavns Politi.

/ritzau/