Politidræbt i Høng bliver først identificeret mandag

Tidligst en gang i løbet af mandagen vil den mand, som søndag morgen blev skudt og dræbt af en betjent i Høng, blive identificeret med sikkerhed.

Det oplyser specialkonsulent ved Den Uafhængige Politiklagemyndighed Janus Rasmussen til Ritzau.

- Vi har en fornemmelse af, hvem han er, og vi har talt med de pårørende til ham, vi mener, det drejer sig om.

- Men han havde ingen identitetspapirer på sig, og derfor bliver de pårørende nødt til at identificere ham, før vi kan melde noget ud om hans alder med videre. Og det kan først ske i morgen, siger Janus Rasmussen søndag aften.

Tidligt søndag morgen skød og dræbte en betjent en mand ved Høng, der ligger mellem Kalundborg og Slagelse, efter en biljagt.

- Manden blev ramt i brystet af et skud klokken 04.16. Han afgår ved døden klokken 05.21, fortæller Janus Rasmussen.

Ifølge Den Uafhængige Politiklagemyndighed indledte betjente fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi deres jagt på manden klokken 04.05, og 11 minutter senere faldt skuddet.

Politimandens forsvarer, Torben Koch, siger til Ritzau, at manden under biljagten påkørte tre politibiler. Da det lykkedes at standse ham, påkørte han betjent, hvorefter der blev affyret et varselsskud.

Da han kort efter kørte frem mod en anden betjent, valgte denne at affyre et sigtet skud, som ramte og dræbte manden, oplyser forsvarsadvokaten.

Janus Rasmussen bekræfter, at den blå bil, som manden kørte i har nummerplader, som tilhører forsvaret.

- Jeg kan bekræfte, at bilen har nummerplader, som tilhører forsvaret, men jeg ved ikke, om den er stjålet. Det er selvfølgelig noget, vi undersøger, siger han.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ønsker ikke at oplyse noget om optakten til biljagten, men henviser til politiklagemyndigheden, der nu er i færd med at undersøge omstændighederne i forbindelse med skudepisoden.

- Vi overtager det hele nu, når en person er ramt af skud af politiet og er død på baggrund af politiets indgriben. Og vi foretager nu en normal efterforskning, som politiet også ville have gjort det, siger Janus Rasmussen.

Når politiklagemyndigheden er færdig med sin efterforskning, er det Statsadvokaten, der skal afgøre, om der skal rejses sag mod nogen i forbindelse med skudepisoden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip