Politiet advarer om farlige metalspyd i skov

17/09/2012 18:20

Newspaq

Nyheder
Politiet og Naturstyrelsen beder nu gæster i Hareskoven om hjælp til at få løst et problem, der i værste fald kan skade skovens gæster alvorligt. Det drejer sig om søm, som nogen har hamret ind i trærødder og derefter klippet hovedet af sømmet. Dermed er sømmet blevet til et metalspyd, der potentielt kan trænge igennem fodtøj og op i gæsternes fod, hvis de træder på det. - Vi så det også i en periode i maj. Den gang valgte vi ikke at advare, fordi vi frygtede, at vi måske ville inspirere andre til at hamre flere søm i, siger skovrider Kim Søderlund fra Naturstyrelsen. For nylig blev der så igen fundet afklippede søm i skoven. Og sammen med politiet, går Naturstyrelsen nu ud med en advarsel. - Flere af sømmene er fundet tæt på mountainbike-stier i skoven. Vi tror derfor, at det her måske er gjort for at ramme mountainbikere. - Det kan være, at den eller de, der har gjort det, ikke har tænkt over, at det også kan ramme alle andre gæster, siger Kim Søderlund, der håber, at advarslen måske i sig selv kan være med til at sætte en stopper for de farlige søm. Ifølge Kim Søderlund er der allerede flere mountainbikere, der har fået punkteret deres cykeldæk efter at have kørt på sømmene. - Men de punkterer bare, og så sker der ikke mere. Det er værre for de gæster, der er til fods. De kan komme til skade, siger Kim Søderlund. At sætte farlige søm op i skoven er en overtrædelse af straffelovens paragraf 252 om i grov kådhed eller på anden hensynsløs måde at udsætte andre for fare, oplyser Nordsjællands politi, der opfordrer til, at man straks kontakter politiet, hvis man finder afklippede søm i skoven.

Mest læste i dag

Politiet og Naturstyrelsen beder nu gæster i Hareskoven om hjælp til at få løst et problem, der i værste fald kan skade skovens gæster alvorligt.

Det drejer sig om søm, som nogen har hamret ind i trærødder og derefter klippet hovedet af sømmet.

Dermed er sømmet blevet til et metalspyd, der potentielt kan trænge igennem fodtøj og op i gæsternes fod, hvis de træder på det.

- Vi så det også i en periode i maj. Den gang valgte vi ikke at advare, fordi vi frygtede, at vi måske ville inspirere andre til at hamre flere søm i, siger skovrider Kim Søderlund fra Naturstyrelsen.

For nylig blev der så igen fundet afklippede søm i skoven. Og sammen med politiet, går Naturstyrelsen nu ud med en advarsel.

- Flere af sømmene er fundet tæt på mountainbike-stier i skoven. Vi tror derfor, at det her måske er gjort for at ramme mountainbikere.

- Det kan være, at den eller de, der har gjort det, ikke har tænkt over, at det også kan ramme alle andre gæster, siger Kim Søderlund, der håber, at advarslen måske i sig selv kan være med til at sætte en stopper for de farlige søm.

Ifølge Kim Søderlund er der allerede flere mountainbikere, der har fået punkteret deres cykeldæk efter at have kørt på sømmene.

- Men de punkterer bare, og så sker der ikke mere. Det er værre for de gæster, der er til fods. De kan komme til skade, siger Kim Søderlund.

At sætte farlige søm op i skoven er en overtrædelse af straffelovens paragraf 252 om i grov kådhed eller på anden hensynsløs måde at udsætte andre for fare, oplyser Nordsjællands politi, der opfordrer til, at man straks kontakter politiet, hvis man finder afklippede søm i skoven.