Politiet advarer: Telefon-fuppere på spil

Det er i perioder, at fupmagere er på spil med at narre folk ved telefonopringninger og sms-beskeder.
Det seneste døgn har Sydøstjyllands Politi modtaget flere anmeldelser på tilfælde, hvor mistænksomme opkald har fundet sted.

- Mange modtager en sms-besked, hvor der på dansk står “Ring mig lige op”. Mange når ikke at kigge på nummeret på afsenderen, men skynder sig at ringe op, da det jo kan være noget vigtigt. Når man så ringer, er det til et udenlandsk nummer, hvor opkaldet overtakseres, fortæller politiassistent ved Sydøstjyllands Politi, Finn Kramer, til Dagens.dk

Politiets erfaring er, at fupmagerne florerer i geografiske områder i en periode, og rykker derefter til et nyt område. Derfor skal danskerne altid vær opmærksomme på, hvem der kontakter dem, lyder det fra Finn Kramer.

- Hvis man mistænker, at man er blevet udsat for telefon-fup, kan man kontakte sit telefonselskab. Ofte kan man nå at standse overførslen til det udenlandske nummer. Og så må man naturligvis gerne kontakte politiet. Det er langt fra alle tilfælde, der anmeldes, siger Finn Kramer.

3 gode råd

TDC har tidligere givet tre gode råd til kunder, der får opkald fra numre, de ikke har i deres telefonbog:

- Tjek om det er et nummer, du kender
- Tjek antallet af cifre. Starter nummeret med '+45', skal der efterfølgende være otte cifre; hverken flere eller færre. Der må ikke indgå parenteser eller andre tegn i nummeret.
- Er du det mindste i tvivl, så lad være med at ringe tilbage.