Politiet advarer unge: Overlad ikke din mobiltelefon til andre

En del unge fynboer, alle i alderen 18 til 25 år, er blevet sigtet for medvirken til databedrageri for flere hundrede tusinde kroner, efter de på opfordring fra andre har købt mobiltelefoner med abonnement på afbetaling hos flere teleudbydere.

Det oplyser Fyns Politi.

Politiet ved, at de unge købte mobilerne med henblik på at give dem videre til andre, og har sandsynligvis fået 1000 kroner i betaling per mobiltelefon. Telefonerne er derefter givet gennem flere led for at ende hos ukendte bagmænd.

Telefonerne er blevet anvendt til bedrageri med gebyrer på dyre, overtakserede samtaler i udlandet – såkaldt IRSF (International Revenue Share Fraud).

- Forenklet kan man sige, at de unge har medvirket til, at bagmændene har kunnet score flere hundrede tusinde kroner, der skulle være havnet i teleselskaberne lommer. I stedet er pengene gået til kriminelle, siger vicepolitiinspektør Albert Rasmussen fra Fyns Politi.

Selv om de unge har købt mobilerne og kun solgt dem videre, så risikerer de nu at skulle stå til regnskab for databedrageri og samtidig at hænge på regningen.

- Ja, de bliver sigtet, netop fordi de har solgt telefonerne videre for at anvende dem til noget kriminelt, siger Albert Rasmussen.

Fyns Politi arbejder i øjeblikket sammen med teleselskaberne for at få optrævlet bedrageriet og samtidig at udsende en advarsel til andre unge, om ikke at falde for nemme og hurtige tilbud om at tjene lette penge ved køb af en mobiltelefon.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip