Politiet anholder 13 ansatte i Region Sjælland: Mistænker dem for bestikkelse

Til morgen bankede politiet på ved 17 adresser i Region Sjælland.

De ransagede stederne i forbindelse med mistanke om en bestikkelsessag. Adresserne er både lokaliteter, der tilhører Region Sjælland, rigspolitiet, firmaer og private bopæle, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Ransagningerne skete på baggrund af en anmeldelse, der blev indgivet af regionen. Den vedrører overtrædelser af straffelovens paragraf 122 og 144, som handler om bestikkelse af offentligt ansatte.

Politiet mistænker, at der er gået penge mellem private leverandører af it i regionen og de ansatte.

I forbindelse med ransagningerne blev der beslaglagt et betydeligt antal effekter - blandt andet it-udstyr, der kan indeholde spor. De blev taget med til nærmere undersøgelse.

13 personer er anholdt. De vil blive afhørt i sagen i løbet af i dag. Når afhøringerne er afsluttet, tager politiet stilling til, om en eller flere af de anholdte skal i grundlovsforhør senere i dag.

De anholdte er medarbejdere i Region Sjælland, en medarbejder i Rigspolitiet og personer med tilknytning til to it-leverandører.

- Det er vigtigt at understrege, at den videre efterforskning har til formål at be- eller afkræfte, om der er grundlag for at opretholde de rejste sigtelser, og der er således ikke med sikkerhed tale om, at alle de nu sigtede har begået strafbare forhold, siger politidirektør Lene Frank.

Sager om bestikkelse er uhyre sjældne i Danmark.

- Korruption og bestikkelse er uacceptabelt, og det er også baggrunden for, at politiet tager den konkrete sag meget alvorligt, siger Lene Frank. Strafferammen for bestikkelse i forhold til straffelovens paragraf 122 og 144 er fængsel op til seks år.

 

Dagens Gossip