Politiet anholder 34-årig for fyrværkeri

Politiet på Lolland har mandag anholdt en mand i sagen om indbruddet på fyrværkerifabrikken Nordlys i Torrig, hvor der blev stjålet flere end 500 bomber, deriblandt livsfarlige krysantemumbomber.

Den anholdte er en 34-årig mand fra Nakskov-området. Han er kendt af politiet i forvejen.

- Vi mistænker ham for at have en andel i indbruddet på fyrværkerifabrikken, siger vicepolitikommissær Bøje Jørgensen, lokalpolitiet i Nakskov.

Trods intens efterforskning har politiet indtil videre kun fundet en del af det stjålne fyrværkeri. De allerfarligste bomber mangler fortsat.

I forbindelse med anholdelsen ransagede politiet den 34-åriges hjem uden at finde noget.

Politiet har mandag indkaldt ekstra mandskab og arbejder på højtryk for at finde det livsfarlige fyrværkeri inden nytårsaften.

- Vi skal nok finde dem, der begik indbruddet, men det vigtigste lige nu er at finde fyrværkeriet. Krysantemumbomberne er livsfarlige, hvis de ikke affyres i de rigtige affyringsrør, siger Bøje Jørgensen.

Politiet advarer på det kraftigste folk mod at købe eller affyre de store bomber, der er til professionelt brug. De største er 15 centimeter i diameter og har ifølge politikommissæren en sprængkraft, så de kan jævne et hus med jorden.

Efter et anonymt tip blev omkring en tredjedel af det stjålne fyrværkeri lørdag fundet på en landejendom ved Søllested på Lolland, og politiet har også fået anmeldelser om, at folk i Nakskov-området har fået tilbudt nogle af de kraftige bomber.

- Vi har fået forskellige anonyme henvendelser, ikke om konkrete navne, men nogle signalementer, og på den baggrund er der to-tre personer, som vi gerne vil tale med, siger Bøje Jørgensen.

Den første af disse personer er den 34-årige, som mandag eftermiddag var til afhøring hos politiet.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip