Politiet bag stor aktion på Avnstrup Asylcenter i nat

Det er Midt- og Vestsjællands Politi, der foretog en razzia mod personer, der opholder sig ulovligt i landet, og som er involveret i social dumping.

Ved aktionen, der blev gennemført i nat og i morgentimerne, blev et større antal værelser ransaget og fem personer anholdt.

- Gennem vores egne observationer på stedet og via henvendelser udefra, har vi fået en kraftig mistanke om, at personer på Asylcenter Avnstrup formentlig er involveret i social dumping, og at der opholder sig et ukendt antal personer på stedet, som dels ikke har ret til at være der, og som dels udnytter andre beboeres situation til at skabe sig uberettiget ophold i centret. Vores egen efterforskning har bestyrket denne mistanke, og på den baggrund har vi fået rettens tilladelse til, at foretage en række ransagninger i Asylcenter Avnstrup, siger politiinspektør Ole Kristensen, Midt- og Vestsjællands Politi.

Indsatsen har til formål at forhindre, at kriminelle misbruger det danske asylsystem. Politiet arbejder løbende på at finde og retsforfølge personer, der overtræder loven, mens de opholder sig her i landet og venter på at få afgjort deres asylsag.

- Nogle få personer er med til at ødelægge det for de mange, og de kriminelle elementer, der træder ved siden af, skal ikke have lov at gøre det ustraffet på bekostning af de, der er sårbare og har krav på vores beskyttelse, mens de venter på at få afgjort deres asylsag, siger politiinspektør Ole Kristensen, Midt- og Vestsjællands Politi.

Af de fem personer, der blev anholdt ved aktionen, blev tre anholdt for husfredskrænkelse på Asylcenter Avnstrup. Det drejer sig om en 31-årig mand fra Rusland, en 30-årig mand fra Afghanistan og en 31-årig mand fra Polen.

To personer – en 19-årig Algier og en 21-årig Gambianer - var eftersøgt af Nationalt Udlændinge Center (NUC).

 

Dagens Gossip