Politiet bruger tåregas mod egyptiske demonstranter

Det foregik ifølge nyhedsbureauet AFP i et område i hovedstaden Cairo kaldet Media City, der huser adskillige private TV-kanaler.

»Politiet har affyret tåregas for at sprede Morsi-tilhængere, efter at de forsøgte at trænge ind i Media City,« sagde en talsmand for sikkerhedsstyrkerne fredag ifølge AFP.

Tilhængere af Morsi og Det Muslimske Broderskab har demonstreret i Media City, fordi de ifølge AFP er vrede over TV-stationernes opbakning til militærkuppet, der sendte Morsi på porten for en måned siden.

Flere andre steder i Cairo blev der demonstreret fredag aften, blandt andet ved Rabaa al-Adawiya-moskeen, hvor Morsi-tilhængere havde taget opstilling i de såkaldte sit in-demonstrationer.

Egyptisk stats-TV oplyste fredag, at sikkerhedsstyrker inden for de næste 48 timer vil iværksætte en blokade mod de to steder, hvor sit in-demonstrationerne foregår. Blokaden betyder, at folk får lov at gå ud af områderne, men ikke ind.

Det Muslimske Broderskabs TV-kanal oplyste imidlertid, at to nye sit in-demonstrationer var begyndt ved Mustafa Mahmoud-moskeen og i Alf Maskan-distriktet tæt ved byens internationale lufthavn.

USAs udenrigsminister, John Kerry, sagde fredag ifølge Reuters, at Egypten har brug for at »genindføre stabiliteten« i landet.

»Vi vil sammen med andre arbejde hårdt på at bringe parterne sammen for at finde en fredelig løsning, som nærer demokratiet og respekterer alles rettigheder,« sagde Kerry forud for et møde med De Forenede Arabiske Emiraters udenrigsminister, Sheikh Abdullah bin Zayed, i London.

Kerry har tidligere udtalt, at Egyptens militær havde »genindført demokrati«, da man afsatte Morsi. En udtalelse, der har medfødt stærk kritik fra Det Muslimske Broderskab.

Mohamed Morsi blev 3. juli sat fra bestillingen, da militæret overtog magten og indsatte en ny, midlertidig regering. Siden er op mod 250 personer blevet dræbt i kampe mellem sikkerhedsstyrker, politi og demonstranter.

 

Dagens Gossip