Politiet chikaneres: Dit fede nazisvin

- Dit store, fede nazisvin!

Politiet oplever i stigende grad, at de bliver overfaldet både verbalt og fysisk af vrede borgere.

Østjyllands Politi råber i dag op og gør opmærksom på en stigende tendens. Alene i den forgangne weekend oplevede politiet ti overfald.

Overfaldende går fra hånende tilråb til direkte fysiske overfald.

- Man bliver svinet til med ukvemsord som nazisvin, møgdyr og pansersvin. Man bliver antastet, når man er i arbejde og uniform, også når man går en tur med familien i sin fritid. Og så oplever vi, at der er en stigende tendens til, at vi svines til på for eksempel Facebook, siger politiinspektør Morten Anker Jensen fra Østjyllands Politi til Newspaq.

Den samme form for overfald må politifolk fra Syd- og Sønderjyllands Politi lægge ører og krop til.

- Jeg kan helt klart sige, at vi oplever en stigning. Det er ofte folk fra de uheldige miljøer, hvor vores betjente bevæger sig, der kommer med tilråb. Det sker for betjentene, når de er på arbejde, og når de har fri, fortæller Niels Hedeager, der er formand for Syd- og Sønderjyllands Politiforening.

Det er stærkt ubehageligt at blive overfuset med ukvemsord, skub eller spytklatter som betjent. Men det gør endnu mere ondt, når det sker i fritiden og sammen med familien.

- Det er en meget ubehagelig oplevelse for betjentenes familier, at de også selv bliver svinet til, fordi de kommer gående med en betjent, som visse personer har set sig sur på, siger Morten Anker Jensen.

Den uheldige tendens er et et landsdækkende problem, der er i stigning.

- Det er et problem, vi kender til på landsplan og endda i stigende omfang. I de senere år har antallet af politifolk, der i civil bliver overfuset, være stigende. Det er desværre en trist tendens, siger formand i Politiforbundet, Peter Ibsen.

Han mener, at det er et stort problem, at respekten for politiets arbejde langsomt går fløjten for nogle uheldige elementer i det danske samfund.

- Det er skræmmende, for politiet er sat til at løse opgaver, og derfor skal man have respekt for det menneske, som er bag uniformen. Når man har fri, skal man kunne gå i fred, siger Peter Ibsen.

Fyns Politi fortæller til Newspaq, at de oplever problemet, men at det er ved at være et stykke tid siden sidste chikanesag.

I Østjyllands Politi opfordres betjentene, der bliver overfaldet til at melde overfaldsmændene. Det samme gør man i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det kan koste alt fra bødestraf til fængsel, hvis man dømmes for at chikanere eller overfalde politiet.

 

Dagens Gossip