Politiet dræber: Se listen over politidrab

Den formodede narkosmugler, som døde efter en skudveksling med politiet i Nordjylland søndag aften, er langt fra den første person, som er blevet slået ihjel af politiskud de seneste år.

Her følger tre eksempler - blandt flere andre - hvor personer er afgået ved døden efter at have været i karambolage med ordensmagten i Danmark.

* I 2003 affyrede en betjent i København sin pistol mod Kenneth Buch Jensen og dræbte ham på Røde Mellemvej.

* Jensen havde stjålet en BMW og kørt hasarderet rundt i byen. På Amager skød politiassistenten i et forsøg på at undgå, at andre mennesker kom i livsfare.

* Østre Landsret fastslog siden, at politiet havde krænket retten til livet og tilkendte 150.000 kroner til den politidræbtes mor og søster. Det var Højesteret dog ikke enig i, og derfor fik de pårørende alligevel ikke erstatning.

* I 2006 blev den psykisk syge Hans Jacob Tønnesen, som var gået amok i en Seven Eleven-kiosk på Frederiksberg, skudt og dræbt af politiet. Tønnesen blev skudt, mens han lå på gulvet, og en politihund bed ham i benet.

* Både statsadvokaten for København og Politiklagenævnet har frikendt betjentene for at have handlet forkert.

* I november 2009 skulle den psykisk syge Bo Houen Jørgensen hentes på sin bopæl, fordi han var til fare for sig selv sig og derfor skulle tvangsindlægges.

* Otte betjente og en læge var mødt op ved hans lejlighed. Bo Houen Jørgensen sårede to betjente med en kniv, og til sidst skød politiet ham i hovedet.

* Rigsadvokaten besluttede i 2012, at der ikke var noget at bebrejde betjentene, fordi de handlede i nødværge. Familiens advokat sagde efterfølgende, at sagen bør bedømmes af retten.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip