Politiet droppede overvågning af Kouachi-brødre i sommer

Bare et halvt år før terrorangrebet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo stoppede fransk politi sin overvågning af Kouachi-brødrene, der stod bag angrebet 7. januar, skriver New York Times.

Franske efterretningstjenester overvågede således brødrene helt frem til sommeren 2014. Her havde politiet fulgt de to brødre i tre år, efter at mindst én af brødrene var rejst til Yemen for at træne med al-Qaeda i 2011.

Tre år med overvågning gav imidlertid ikke resultater, og en kommission afgjorde derfor, at overvågningen ikke længere var frugtbar, oplyser Louis Caprioli, som var vicechef i Frankrigs antiterror-enhed fra 1998 til 2004, til New York Times.

Overvågningen blev droppet samtidig med, at fransk politi begyndte at rette sin interesse mod de hundredvis af unge islamister, der rejser i hellig krig i Syrien.

- Systemet har været overbelastet, siger ekspert i terrorisme Jean-Charles Brisard, der tidligere har været rådgiver for de franske antiterror-myndigheder.

Flere internationale medier har tidligere rapporteret, at den ene af brødrene, Cherif Kouachi, blev overvåget af de franske efterretningstjenester, efter at han i 2008 fik en fængselsdom for at have hjulpet unge muslimer med at rejse til Irak.

I 2010 fandt fransk politi ifølge New York Times under en ransagning af Chérif Kouachis hjem dokumenter på hans computer, som kunne tyde på, at han var i færd med planlægge et terrorangreb.

Et af dokumenterne havde titlen "Operation opofrelse". Det beskrev et attentat med visse ligheder med terrorangrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo, hvor 12 mennesker blev dræbt.

Begge Kouachi-brødrene er de seneste dage blev begravet i al stilhed.

Der er endnu ingen oplysninger om begravelsen af den tredje kendte gerningsmand, Amédy Coulibaly, som dræbte en kvindelig politibetjent og fire gidsler i et jødisk supermarked, inden han selv blev dræbt af politiet den 9. januar.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip