Politiet efterforsker islamistisk miljø

Uden at offentligheden har fået noget at vide, har Københavns Politi siden foråret været i gang med en efterforskning mod flere centrale elementer i det yderliggående islamiske miljø i Danmark, skriver Jyllands-Posten.

Efterforskningen drejer sig om terrorfinansiering og opfordring til at rejse i hellig krig i Syrien og er formentlig den første sag i Danmark om den syriske borgerkrig.

Samtidig har PET skærpet sin overvågning af personer, der er vendt tilbage til Danmark, efter at have deltaget i borgerkrigen i Syrien.

Københavns Politis efterforskning drejer sig specifikt om imam Abu Ahmed, som tidligere har været i myndighedernes søgelys, fordi han har undervist unge mænd, der siden blev dømt i danske terrorsager.

Samtidig efterforskes den moské, som han underviser i: Quba-moskeen på Amager.

Quba-moskeen er præget af salafisme, de er en bogstavtro tolkning af Koranen. På dens Facebook-side har Jyllands-Posten blandt andet fundet oplysninger om endnu en dansker, der er dræbt i Syrien.

Der er også opfordringer til at støtte den islamiske, militære gruppe al-Nusra-fronten, som kæmper i Syrien og er på den amerikanske terrorliste, fordi militsen udspringer af al-Qaeda i Irak.

- Vi kan bekræfte, at vi er i gang med denne efterforskning, og også at de nye oplysninger om blandt andet al-Nusra-fronten indgår, siger vicepolitiinspektør Jens Møller, der er chef for afdelingen for personfarlig kriminalitet hos Københavns Politi, til Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip