Politiet efterlyser vidner: Bilist væltede pige af cyklen - og kørte videre

En 15-årig pige fra Roskilde blev fredag kørt ned af en bil, da hun kom cyklende ad Møllevej mod nord. Bilisten, der kom fra Vestergade mod øst, stoppede kortvarigt efter ulykken. Men han gav sig ikke til kende. Nu efterlyses vidner i sagen.

Hændelsen skete klokken 9.30, oplyser Midt - og Vestsjællands Politi til Dagens.dk.

- Vi er lidt på bar bund, siger kommunikationsmedarbejder ved Midt - og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, til Dagens.dk.

Pigen mener, ifølge politiet, at der var vidner til uheldet. Det har dog ikke været til nogen hjælp.

- Hun har forklaret, at der var nogle vejarbejdere i nærheden. Men det hele er lidt besværliggjort af, at vi først fik anmeldelsen dagen efter. Så, da vi var ude for at tjekke stedet, var der ingen vejarbejdere, forklarer Martin Bjerregaard, der slår fast, at politiet ikke tvivler på, at hændelsen har fundet sted.

Og politiet vil meget gerne i kontakt med bilisten hurtigst muligt.

- Formelt ser det ud til, at der er en vigepligtsforseelse i det, bilisten kommer fra en sidevej, kører ind over vigelinjen, skærer ud på Møllevej og rammer pigen i siden, siger Martin Bjerregaard.

Han minder samtidig om, at man har pligt til at give sig selv til kende, hvis man har forårsaget en ulykke i trafikken.

- Det står i færdselslovens bestemmelser, at man har pligt til at standse op og oplyse, hvem man er, såfremt forurettede ønsker det. Og det er begrænset, hvad man kan bede en 15-årig pige om i en sådan situation. Rent moralsk bør handlepligten i højere grad ligge hos den voksne end hos barnet.

Pigen slap fra uheldet med diverse knubs.

Hun beskriver føreren af bilen som en mand på cirka 30 år. Han har blondt hår og var ved ulykken iført en grå t-shirt. Han kørte i en sølvfarvet personbil af ukendt mærke og model.

 

Dagens Gossip