Politiet er klar til Akkari-møde i Kolding

Politiet er forberedt på mulig uro i Kolding, hvor den tidligere imam Ahmed Akkari første gang møder offentligheden for at fortælle om sin kovending i sagen om Kurt Westergaards Muhammed-tegninger.

Ahmed Akkari taler mandag aften på et debatmøde på Kolding Bibliotek, og politiet "interesserer sig for" arrangementet, oplyser politiinspektør Steen Edeling, Sydøstjyllands Politi.

- Der findes masser af arrangementer, som ikke har interesse for politiet, men vi læser jo også aviser. Og lige præcis sådan et arrangement er noget, vi interesserer os for og holder øje med, siger Steen Edeling.

Han ønsker ikke at oplyse, hvordan politiet helt konkret vurderer sikkerhedssituationen omkring mødet, og hvad der sættes i værk for, at det kan forløbe fredeligt og roligt.

- Vi er klar med en tilpasset politiindsats, men hvad det betyder, vil jeg ikke fortælle. Det er en fabrikshemmelighed, siger Steen Edeling.

Ahmed Akkari var en af de imamer, der efter Morgenavisen Jyllands-Postens offentliggørelse af tegningerne i 2005 rejste Mellemøsten rundt for at rejse et krav om en officiel dansk undskyldning.

I dag har han ændret holdning og fortryder sin kritik af Muhammed-tegningerne og Danmark.

Efter at han er trådt frem i medierne med sin nye holdning, har han modtaget trusler på Facebook, sms og telefonopkald. Han har udtalt, at han frygter tilråb og chikane fra tidligere meningsfæller fra det radikale islamistiske miljø under arrangementet.

- Jeg håber, at jeg er sikker i aften. Men jeg ved ikke noget, så jeg er lidt ængstelig og kan fornemme, at der kan ske noget. Men man skal kunne have sin mening i fred, derfor skal de ikke have lov til at sætte dagsordenen, siger Akkari til Ritzau.

Arrangøren af arrangementet, Socialdemokraternes folketingskandidat Christian Rabjerg Madsen, føler sig "fuldstændig tryg", og ser hele sikkerhedsdebatten som tegn på, hvor relevant mødet er.

- Alene det, at vi bliver nødt til at tale sikkerhed, viser for mig, at det er nødvendigt at holde, når vi skal bekæmpe de her kræfter, nemlig islamisterne, siger han.

- Vi skal på demokratisk vis møde hinanden med argumenter og ikke med ikke-demokratiske midler. Jeg har fuld tiltro til, at politiet kan sørge for sikkerheden, men selv tror jeg, at det bliver stille og roligt, tilføjer arrangøren.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip