Politiet er massivt til stede i København efter angreb

Skrevet af admin

15/02/2015

Dagens topnyheder

Københavns Politi arbejder sent lørdag aften intensivt på at fange gerningsmanden til skudattentatet på Østerbro.

- Vi er i højeste beredskab, og der vil være ekstraordinær bemanding og politi til stede i København hele natten, siger ledende politiinspektør Jørgen Skov i en udtalelse.

- Efterforskningen fortsætter ligeledes på højtryk i samarbejde med blandt andet PET og Rigspolitiet, siger han.

Politiet har modtaget flere henvendelser efter offentliggørelsen af den formodede gerningsmands signalement og overvågningsbilleder, men det har endnu ikke ført til anholdelse.

- Hvis der sker afgørende nyt i efterforskningen i løbet af natten, orienterer Københavns Politi via pressemeddelelser og på Twitter, skriver politiet.

Politiet har afspærret flere veje omkring Borgervænget på Østerbro, hvor en bil, der var eftersøgt i kølvandet på skyderiet, blev fundet.

Bilen er formentlig blevet brugt som flugtbil af den eftersøgte attentatmand, en arabisk udseende mand på 25-30 år, cirka 185 centimeter høj og atletisk af bygning.

Politifolk på stedet fortæller sent lørdag aften til Ritzau, at personer, der bor inden for det afspærrede område, godt kan få lov at komme ind i deres hjem.

Det vil ske i følgeskab med en betjent, der eskorterer dem til døren.

Ifølge DR gennemsøger politiet omkring midnat en række kolonihaver i nærheden af Borgervænget.

Omtrent 50 betjente er på stedet, men der kommer hele tiden flere politibiler til. Desuden har en DR-journalist observeret en bomberydderbil med en Rullemarie.

- Det er svært bevæbnede folk med automatvåben. De er lige nu i gang med at undersøge hver enkelt kolonihave, der ligger op ad banelegemet. De går ind i hver enkelt kolonihave med løftede maskingeværer, siger DR-journalisten til dr.dk.

Københavns Politi ønsker ikke at komme nærmere ind på fremgangsmåden overfor Ritzau.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Politiets Efterretningstjeneste har meldt ud, at lørdagens skyderi på Krudttønden mod et debatarrangement med Muhammedtegner Lars Vilks formentlig var et terroranslag.

En 55-årig mand, der deltog i arrangementet som civil, er blevet dræbt, mens to PET-vagter og en politibetjent blev såret af skud.

Tidligere oplyste politiet, at der var tale om en mand på 40 år.

/ritzau/