Politiet fængsler færre rockere og bandefolk

309 rockere eller bandemedlemmer sidder i øjeblikket fængslet for alt mellem drab, narkosalg, grov vold og andre ugerninger, viser nye tal fra Rigspolitiet fra 17. december. 213 på Sjælland og øerne og 94 i Jylland og på Fyn.

Det er et godt stykker under det rekordhøje antal, som sidste år ruskede tremmer. Det skyldes, at 2014 har været et relativt roligt år, hvor bander og rockerne ikke har været i åben konflikt.

- Der har heldigvis ikke været de store konflikter i 2014, og derfor har vi fokus på de organiserede kriminelle og længerevarende efterforskninger, siger politiinspektør Michael Ask, leder af Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, NEC, til Ritzau.

- Ved konflikter skyder de på gaden mod hinanden, og så er det nemmere at få mange i fængsel, siger han.

I øjeblikket har Rigspolitiet registreret 1497 rockere eller bandemedlemmer i Danmark. Det er knap 200 færre end sidste år, men det betyder ikke, at der rent faktisk er kommet færre unge mænd i bandemiljøet, vurderer NEC.

- Det er for tidligt at sige, at der er kommet færre rockere eller bandemedlemmer. Vi har nogle støttegrupper, som vi ikke har registreret endnu, fordi de har omgrupperet sig, og som kan hæve tallet, siger Michael Ask.

Cirka to ud af tre registrerede rockere og bandemedlemmer bor på Sjælland og øerne.

Ud over de 1497 registrerede rockere eller bandefolk, så holder politiet også øje med såkaldte facilitatorer, som blandt andet leverer våben og narko til de kriminelle grupper uden at have en direkte forbindelse.

- Vi skal i stigende grad efterforske mod bagmændene, og der går vi til arbejdet med et bredere perspektiv end bare rockere eller bande. Det kan også være økonomisk svindel for eksempel, fortæller politiinspektøren.

I løbet af 2014 har omkring 70 facilitatorer været fængslet, oplyser Rigspolitiet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip