Politiet finkæmmer sø ved Olivias forældre

Det er nu 1. april og seks dage siden, den 20-årige danske jurastuderende forsvandt sporløst fra sin lejlighed i Zug, uden at politiet er kommet ét skridt nærmere en forklaring.

Derfor afprøver man i desperation alle tænkelige og utænkelige muligheder. Herunder en politieftersøgning med båd i søen Ägerisee i nabobyen Oberägeri i dag, 1.påskedag.

Det fortæller Zuger politis talsmand, Marcel Schlatter, til bt.dk

- Vi har været derude i dag i tre timer, men det gav intet resultat, siger han.

Dermed har politiet udvidet efterforskningen til forældrenes hjemby. Den store sø Ägerisee er placeret under ti minutters gang fra Olivias forældres hjem, og det tog BT’s udsendte 25 minutter med bus fra Olivias egen lejlighed i Zug til Ägerisee.

Marcel Schlatter afviser, at der ligger noget mistænkeligt i, at de finkæmmer søen så tæt på Olivias danske mor og far.

- Hendes forældre bor der, så vi besluttede os for at tjekke den for en sikkerheds skyld. Det kunne jo være, at hun var i området på grund af familien. Men hun er ikke blevet set der, og det har intet direkte med forældrene at gøre, oplyser han til bt.dk og tilføjer:

- Vi kan ikke udelukke noget. Vi gør alt for at finde hende.

Udvidet efterforskningshold Politiet i Zug har fra starten haft et specielt efterforskningshold, der har arbejdet med sagen fra bergyndelsen.

- Det team har vi nu udbygget med flere mand, siger politiets talsmand og oplyser til bt.dk, at der er knap ti mand på efterforskningen fra forskellige afdelinger.

Man har også tjekket passagerlister i schweiziske lufthavne, selv om politiet tidligere har oplyst til bt.dk, at Olivia har efterladt sit pas derhjemme.

- Via Schengen-aftalen er der stadig lande, du kan flyve til uden pas. Men hun var ikke at finde på nogen passagerlister, siger han.

Ingen har set Olivia Østergaard, siden hun forlod sin lejlighed tidligt tirsdag morgen, angiveligt for at tage til Zug banegård og videre med tog til universitetet i Zürich. Det er stadig uvist, om hun faktisk nåede banegården.

 

Dagens Gossip