Politiet forlanger mindst fem fængslet for bestikkelse

Politiet vil kræve mindst fem personer fængslet i sag om bestikkelse af offentligt ansatte, oplyser specialanklager Søren Martin Jensen til Ritzau.

- Status lige nu er, at fem til seks personer vil blive fremstillet i grundlovsforhør. Men vi er ikke færdige med afhøringerne af de sigtede, så det er muligt, at der bliver tale om flere, siger specialanklageren.

13 personer er tirsdag morgen blevet anholdt i sagen, der drejer sig om bestikkelse i forbindelse med private it-leverancer til det offentlige.

Der er tale om en ansat i Rigspolitiet, ansatte ved Region Sjælland og personer, der har tilknytning til private it-leverandører.

Retsmødet, hvor flere af de sigtede vil blive mødt med et krav om varetægtsfængsling, bliver holdt ved Retten i Nykøbing Falster. Retsmødet begynder klokken 14.

Sigtelserne i sagen er rejst efter straffelovens paragraf 122 og 144. Begge drejer sig om bestikkelse af offentligt ansatte.

- Forskellen på paragrafferne handler om, hvilken rolle man har haft, fortæller Søren Martin Jensen.

Bestemmelsen i paragraf 122 er rettet mod personer, som yder bestikkelse til en offentlig ansat, mens bestemmelsen i paragraf 144 er rettet mod en offentligt ansat, der modtager bestikkelse.

Begge paragraffer har en strafferamme på seks års fængsel.

Sagen er opstået på baggrund af en anmeldelse fra Region Sjælland. Det førte til, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tirsdag morgen i samarbejde med Bagmandspolitiet foretog ransagning på 17 adresser.

Ved ransagningerne blev der foretaget anholdelser, og politiet har beslaglagt en række effekter, blandt andet it-udstyr, som nu skal undersøges nærmere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip