Politiet gør ingenting: Busser med asylansøgere smugles til Danmark

Ikke en, ikke to, men hele 17 daglige rutebilafgange fra Flensborg til Kruså er proppet med asylansøgere, skriver Metroxpress, der har været en tur med busserne.

En buschauffør fortæller til avisen, at politiet ofte siger, at de ikke har tid, når han kontakter dem om asyl-passagerer. Arriva, der kører ruten Flensborg-Sønderborg for Sydtrafik, bekræfter, at de har oplevet, at politiet ikke kom.

- Vores chauffører ringer til politiet, når de har en mistanke om, at der er asylansøgere eller ligefrem menneskesmuglere blandt passagererne. Det kan være, når vi ser en mand stige om bord og betale for seks mænd, mens han ikke selv kører med, siger kommunikationschef Martin Wex til metroxpress.

Men politiet, de ser ofte stort på menneskesmuglingen, og det frustrerer buschaufførerne.

- Det er korrekt, at vi ikke altid har tid til at komme, når buschauffører ringer og siger, at de har mistanke om, at de har asylansøgere med bussen, siger vicepolitiinspektør Palle Linné.

Nu kræver Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup (DF), en redegørelse af justitsministeren.

- Det er uholdbart, at asylansøgere bare kan tage bus eller tog til Danmark, hvor politiet ikke har ressourcer til at komme og anholde dem, siger han.

Men justitsminister Mette Frederiksen (S) har ingen kommentarer, skriver metroxpress

 

Dagens Gossip