Politiet hitter som sangskrivere: Se deres musikalske råd til konfirmandernes blå mandag

20/04/2016 18:35

Morten Larsen

Nyheder
Masser af unge mennesker i grænselandet mellem barndom og voksenliv kan i disse uger invitere hele familien til konfirmation. Men når gæsterne er gået, så er festen forbi, og de unge mennesker kan kigge på gavebordet og se frem til blå mandag. Her skal læderet hives frem fra baglommen i de nyindkøbte bukser, og mon ikke de fleste konfirmander får en øl eller to i løbet af dagen. Voksenlivet er ikke for pattebørn, hvilket flere konfirmander risikerer at opdage på den blå dag, hvor tyveknægte og lømler kan ødelægge hele festdagen ved at 'rulle' og bestjæle de seneste medlemmer af de voksnes rækker. Nordsjællands Politi har nu kastet sig ud i den svære rolle som sangskriver, hvilket sker i et forsøg på at forklare de kommende konfirmander, hvordan man får en god blå mandag. Læs også: Læger advarer mod populært putte-trick: Kan skade barnets hofter Onsdag eftermiddag lagde ordensmagten en sangtekst op på Facebook, og her få timer senere har over 1.000 mennesker vendt tomlen i vor Herres retning – opad. Teksten er skrevet på melodien til 'Blue Monday' af engelske New Order, og i politiets varetægt er der tale om en tekst, hvor der ikke spares på de gode råd til de smukke unge mennesker. - Og drik nu ik' for meget. Især ik' med maven tom. For du er et let offer. Med Breezers i din vom, lyder et af rådene. I fortolkningen af New Orders elektroniske klassiker, der er den meste solgte tolvtommersingle nogensinde, får de unge konfirmander fortalt, at man bør ringe til mor eller far, hvis de oplever provokationer på deres blå mandag. - Ring til din’ forældre. Fortæl dem hvad der sker. Og spiller nogen op, så lad dig ikke provoker’, lyder det i teksten. Nordsjællands Politi har dog ikke optaget en syngende version af fortolkningen, men under artiklen kan du læse hele opslaget – og med dit smurte stemmebånd kan du her øve dig på teksten til lyden af den originale version fra 1983: Læs hele opslaget fra Nordsjællands Politi her: Følg Dagens Grin for flere lignende artikler:

Mest læste i dag

Masser af unge mennesker i grænselandet mellem barndom og voksenliv kan i disse uger invitere hele familien til konfirmation.

Men når gæsterne er gået, så er festen forbi, og de unge mennesker kan kigge på gavebordet og se frem til blå mandag.

Her skal læderet hives frem fra baglommen i de nyindkøbte bukser, og mon ikke de fleste konfirmander får en øl eller to i løbet af dagen.

Voksenlivet er ikke for pattebørn, hvilket flere konfirmander risikerer at opdage på den blå dag, hvor tyveknægte og lømler kan ødelægge hele festdagen ved at 'rulle' og bestjæle de seneste medlemmer af de voksnes rækker.

Nordsjællands Politi har nu kastet sig ud i den svære rolle som sangskriver, hvilket sker i et forsøg på at forklare de kommende konfirmander, hvordan man får en god blå mandag.

Læs også: Læger advarer mod populært putte-trick: Kan skade barnets hofter

Onsdag eftermiddag lagde ordensmagten en sangtekst op på Facebook, og her få timer senere har over 1.000 mennesker vendt tomlen i vor Herres retning – opad.

Teksten er skrevet på melodien til 'Blue Monday' af engelske New Order, og i politiets varetægt er der tale om en tekst, hvor der ikke spares på de gode råd til de smukke unge mennesker.

- Og drik nu ik' for meget. Især ik' med maven tom. For du er et let offer. Med Breezers i din vom, lyder et af rådene.

I fortolkningen af New Orders elektroniske klassiker, der er den meste solgte tolvtommersingle nogensinde, får de unge konfirmander fortalt, at man bør ringe til mor eller far, hvis de oplever provokationer på deres blå mandag.

- Ring til din’ forældre. Fortæl dem hvad der sker. Og spiller nogen op, så lad dig ikke provoker’, lyder det i teksten.

Nordsjællands Politi har dog ikke optaget en syngende version af fortolkningen, men under artiklen kan du læse hele opslaget – og med dit smurte stemmebånd kan du her øve dig på teksten til lyden af den originale version fra 1983:

Læs hele opslaget fra Nordsjællands Politi her:

Følg Dagens Grin for flere lignende artikler: