Politiet: Hold dig fra pirattaxaer

Du er beruset og træt og vil bare gerne hjem i seng efter en våd nytårsfest. Pludselig dukker en bil op, og du tilbydes et lift hjem.

Det lyder fristende, men lad være. Politiet advarer unge i nattelivet mod at tage en pirattaxa.

Mange udsættes nemlig for tyveri, lyder det fra vicepolitikommissær Karsten Kristensen, Nordjyllands Politi.

- Den måde, man betaler på, er, at man kører til en tankstation uden betjening, og her skal man betale med sit hævekort for benzinen, siger han til Newspaq.

- Det, der ofte sker, er, at koden bliver afluret og efterfølgende får man stjålet sit hævekort, og kortet misbruges i andre automater. Det får vi mange anmeldelser på, siger Karsten Kristensen.

Nytårsaften er der særlig mange pirattaxier på gaden, og Karsten Kristensen opfordrer folk til at holde sig langt væk fra dem.

- Man er et nemt offer, fordi man ofte er beruset og gerne bare vil hjem, siger han.

Ifølge Karsten Kristensen får politiet hver uge henvendelser fra folk, der er blevet frarøvet hævekort i forbindelse med pirat-kørsel. I Nordjyllands politikreds holder pirattaxaerne især til omkring festgaden Jomfru Ane Gade i Aalborg.

- Det er tit og ofte de samme personer, der har specialiseret sig og kører rundt hver weekend. Vi har taget nogle stykker, og der kører nogle sager, men det er sager, der er bødebelagte. Mere kan man ikke gøre ved det, siger vicepolitikommisæren.

 

 

Dagens Gossip