Politiet holdt natbriefing efter dramatisk halvt døgn

Københavns Politi holdt natten til søndag klokken 04.00 en pressebriefing foran Politigården om status efter skyderierne i København.

Meldingen kom efter en dramatisk nat, hvor tungt bevæbnede politifolk har indtaget Københavns gader i jagten på væbnede attentatmænd.

Lørdag eftermiddag angreb en mand et debatarrangement på Østerbro, hvor en mand blev dræbt og tre politibetjente såret.

Skyderiet skete kort før klokken 16 ved kulturhuset Krudttønden, der ligger over for Parken på Østerbro i København.

Tidligere forlød det, at den dræbte mand var 40 år, men ved den sene briefing oplyser poiltiet, at der er tale om en 55-årig mand. Hans pårørende er underrettet.

Angrebet menes at være rettet mod den svenske Muhammedtegner og kunstner Lars Vilks, der var blandt gæsterne ved debatmødet "Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed".

Sent lørdag aften tog dagen endnu en dramatisk drejning, da en person blev ramt af skud i hovedet i Krystalgade i Indre By.

Ved pressebriefingen natten til søndag oplyser politiet, at vedkommende er afgået ved døden. Der er tale om en civil person.

To betjente blev desuden ramt af skud i henholdsvis arm og ben.

Det er ifølge politiet endnu for tidligt at sige, om skyderiet i Krystalgade kan relateres til angrebet på Krudttønden.

Betjente og hundepatruljer har lørdag nat været massivt til stede i Indre By og ved samtlige søer, der adskiller Indre By fra blandt andet Østerbro, Nørrebro og Frederiksberg.

Nørreport Station blev ligeledes evakueret. Kort før klokken 04.00 oplyser DSB imidlertid, at alle tog igen standser på stationen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip