Politiet i Danmark følger terrorsag i Paris tæt

Skrevet af admin

07/01/2015

Mest læste i dag

Onsdagens terrorangreb mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo følges nøje af dansk politi. Flere gerningsmænd trængte onsdag ind på bladets redaktion og dræbte 12 personer.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) oplyser dog, at angrebet ikke ændrer på tjenestens vurdering af trusselsbilledet for Danmark og danske interesser i udlandet.

Det franske satiremagasin har blandt andet udgivet et særnummer på 64 sider med en tegneserie, der beskriver profeten Muhammeds liv.

Det var Muhammed-krisen i Danmark, der inspirerede til særnummeret. Bladet har tidligere modtaget trusler på grund af tegningerne og har været udsat for et brandattentat i 2011.

Det var Morgenavisen Jyllands-Posten, der tilbage i 2005 bragte satiretegninger af profeten Muhammed.

Hverken Politiets Efterretningstjeneste eller Østjyllands Politi, hvor Jyllands-Postens hovedredaktion ligger, vil over for Ritzau gå i detaljer med, om beredskabet i forhold til avisen er øget.

- Vi følger situationen opmærksomt, men vi udtaler os aldrig om operative detaljer, lyder det fra kommunikationsmedarbejder Marianne Morgen hos Østjyllands Politi.

Også hos PET afviser man at kommentere sikkerhedsberedskabet på Jyllands-Postens redaktioner i Aarhus og København.

Ifølge DR's kriminalredaktør, Claus Buhr, har en ansat på Jyllands-Posten oplyst, at der skulle være tale om et forhøjet, men ikke synligt forhøjet, beredskab på avisen.

Flere islamistiske terrorister har gennem årene forsøgt at ramme Jyllands-Posten. Blandt andet planlagde den etbenede bombemand Lors Doukaev at sende en brevbombe til avisen.

En gruppe svenske islamister forsøgte planlagde ved juletid i 2010 at udføre et terrorangreb mod JP-Politikens Hus i København. De blev dog anholdt, inden de kunne gennemføre deres plan om at skyde og dræbe så mange som muligt i huset.

/ritzau/