Politiet i København beslaglægger 113 biler

Loven blev skærpet den 1. januar 2012, hvor det blev meget nemmere for politiet at tage bilerne fra bilister.

Betjentene kan nu tage nu beslaglægge bilen anden gang man stopper en spritbilist inden for tre år, eller tredje gang i samme tidsrum man kører rundt uden et kørekort.

Og det har politiet i den grad benyttet sig af i 2012, hvor langt over 1.200 biler er blevet beslaglagt. En mindre del af køretøjerne er motorcykler.

En opgørelse fra Københavns Politi viser, at man her har beslaglagt 113 biler, oplyser kommunikationsmedarbejder Steen Hansen til dagens.dk.

Dermed følger politiet i hovedstaden tendensen fra resten af landet.

Når politiet beslaglægger en bil, så er det senere op til en dommer at afgøre, om bilen endelig skal konfiskeres, og efterfølgende sælges på auktion. Derfor har politiet landet over lige nu store lagre af beslaglagte biler stående.

Og der er tale om både de billige, brugte biler, men bestemt også nyere biler i en højere prisklasse.

Det skal også nævnes, at politiet kun kan belaglægge biler, der tilhører den pågældende bilist. Derfor kan betjentene som udgangspunkt ikke snuppe firmabiler eller biler, som den pågældende bilist har lånt.

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip