Politiet kobler dna fra 22-årig til attentat på Østerbro

Endnu et centralt spor i efterforskningen af weekendens angreb i København peger nu på, at 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein efter alt at dømme er den skyldige.

Tekniske undersøgelser viser således, at der på den beklædning, der er fundet i forlængelse af skudattentatet ved Krudttønden på Østerbro, er fundet dna svarende til El-Husseins.

Det oplyser Københavns Politi fredag aften i en pressemeddelelse.

Det var angiveligt Omar Abdel Hamid El-Hussein, der lørdag eftermiddag dræbte en 55-årig mand ved Krudttønden og samtidig sårede tre betjente.

Om natten var det ifølge politiet også ham, der dræbte en 37-årig jødisk vagt foran synagogen i Krystalgade. Her sårede gerningsmanden desuden to politifolk.

Adskillige beviser peger efterhånden på, at Omar Abdel Hamid El-Hussein står bag attentaterne. Blandt andet har videoovervågning dokumenteret den 22-åriges færden i de pågældende timer.

Det måske stærkeste bevis består imidlertid i, at han tidligt søndag morgen åbnede ild mod politiet på Svanevej i Københavns nordvestkvarter, da betjente rettede henvendelse til ham.

Det resulterede i, at den 22-årige blev dræbt.

Fredag aften fortæller Københavns Politi desuden, at gerningsmanden bag angrebet mod synagogen cyklede rundt i Indre By, inden han begyndte at skyde.

- Det er vores indtryk, at han har været i området for at rekognoscere forud for skudattentatet, siger ledende politiinspektør Jørgen Skov i en pressemeddelelse.

- Han cykler frem og tilbage ad blandt andet Købmagergade og passerer dermed Krystalgade, hvor han har haft frit udsyn til vagten og politifolk på stedet, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip