Politiet leder efter mand med speciel adfærd efter museumsbrand

27/05/2013 17:42

BNB

Nyheder
»Vi ved ikke, om vedkommende har noget med branden at gøre, men det er en person, vi gerne vil tale med,« siger efterforskningsleder Bertel Heilesen, Københavns Politi, til Berlingske Nyhedsbureau. Det drejer sig om en mand i 40 års-alderen. Han blev set onsdag 24. april ved 22-tiden. Branden, der lagde Frihedsmuseet i ruiner, blev opdaget kort før klokken 01.40 natten til søndag 28. april. Politiets teknikere har siden fundet to arnesteder, og derfor konkluderer politiet, at branden var påsat. Det er hundeluftere, der så manden 24. april ved 22-tiden. »Han havde en lidt speciel adfærd. Man troede, at han måske skulle finde et sted, hvor han kunne lade vandet. Man tillagde det ikke særlig stor betydning på det tidspunkt, hvor man så det, men så er man kommet til at tale om det efterfølgende,« siger Bertel Heilesen. Københavns Politi hører gerne fra den pågældende mand eller andre, der har oplysninger i sagen. Selv om branden lagde Frihedsmuseet i ruiner, lykkedes det at redde udstillingsgenstandene fra den danske modstandskamp.

Mest læste i dag

»Vi ved ikke, om vedkommende har noget med branden at gøre, men det er en person, vi gerne vil tale med,« siger efterforskningsleder Bertel Heilesen, Københavns Politi, til Berlingske Nyhedsbureau.

Det drejer sig om en mand i 40 års-alderen. Han blev set onsdag 24. april ved 22-tiden. Branden, der lagde Frihedsmuseet i ruiner, blev opdaget kort før klokken 01.40 natten til søndag 28. april.

Politiets teknikere har siden fundet to arnesteder, og derfor konkluderer politiet, at branden var påsat.

Det er hundeluftere, der så manden 24. april ved 22-tiden.

»Han havde en lidt speciel adfærd. Man troede, at han måske skulle finde et sted, hvor han kunne lade vandet. Man tillagde det ikke særlig stor betydning på det tidspunkt, hvor man så det, men så er man kommet til at tale om det efterfølgende,« siger Bertel Heilesen.

Københavns Politi hører gerne fra den pågældende mand eller andre, der har oplysninger i sagen.

Selv om branden lagde Frihedsmuseet i ruiner, lykkedes det at redde udstillingsgenstandene fra den danske modstandskamp.