Politiet lukker sag om overgreb i børnehave

Nordjyllands Politi har henlagt sagen om, at en mand skulle have krænket en piges blufærdighed i en børnehave i Løgstør-området.

Det oplyser anklager, politiadvokat Peter Rask, Nordjyllands Politi, til nordjyske.dk.

- Ud fra forklaringerne fra den forurettede pige og fra mistænkte, er der ikke bevis for, at der har været fortsæt om at krænke pigens blufærdighed. Vi må lægge til grund, at man sloges for sjov, siger Peter Rask.

Dermed er der ingen grund til at sigte nogen for noget strafbart.

Politiet har efterforsket sagen siden slutningen af august efter en anmeldelse om blufærdighedskrænkelse i institutionen.

To unge mænd, der var i kommunale jobtilbud i børnehaven, blev efter anmeldelsen suspenderet fra deres job. Den ene på grund af mistanke om et overgreb, den anden for at dække over det.

Det var børnehavens personale, der meldte sagen til politiet, efter at det havde fået oplysninger om overgrebet. Personalet kontaktede desuden forældrebestyrelsen og forvaltningen i Vesthimmerlands Kommune.

Da den kom frem tog Vesthimmerlands Kommune straks initiativ til at holde et informationsmøde for forældrene for at få myter og forkerte oplysninger manet i jorden, skriver nordjyske.dk.

Efter godt og vel tre måneders efterforskning har politiet imidlertid henlagt sagen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip