Politiet meget bekymret efter aktion i dag på Christiania

16/01/2013 20:47

Holger Madsen

Nyheder
Det var Københavns Politis Task Force Pusherstreet, der stod bag dagens razzia, og den giver nu anledning til bekymring hos polititet. Aktionen i Pusherstreet varede fra ved 14-tiden og to timer frem. Dele af lokaliteterne ”Solvognen” og ”Novahuset” blev ransaget. Politiet fandt en revolver. Desuden blev der beslaglagt 15-20 kg hashprodukter, flere tusinde joints samt cirka 100.000 kroner, oplyser Københavns Politi. Aktionen forløb planmæssigt, selv om politiet blev mødt af enkelte stenkast, kanonslag samt en røggranat. Da polititjenestemændene fra Københavns Politi efter aktionen var på vej ud af Christiania gennem hovedporten, blev man forsøgt standset af kriminelle håndlangere. Der blev smidt en ”spansk rytter” ud på kørebanen. Desuden blev der fyret en raket af. Den ramte en mur blot en meter fra en almindelig borger. - Det er yderst bekymrende, at vi igen finder våben på Christiania. Vi har at gøre med hårde kriminelle, der viser deres vilje til at forsvare deres aktiviteter, siger politiinspektør Jørgen Skov, der er leder af Efterforskningsenheden ved Københavns Politi.

Mest læste i dag

Det var Københavns Politis Task Force Pusherstreet, der stod bag dagens razzia, og den giver nu anledning til bekymring hos polititet.

Aktionen i Pusherstreet varede fra ved 14-tiden og to timer frem. Dele af lokaliteterne ”Solvognen” og ”Novahuset” blev ransaget. Politiet fandt en revolver. Desuden blev der beslaglagt 15-20 kg hashprodukter, flere tusinde joints samt cirka 100.000 kroner, oplyser Københavns Politi.

Aktionen forløb planmæssigt, selv om politiet blev mødt af enkelte stenkast, kanonslag samt en røggranat.

Da polititjenestemændene fra Københavns Politi efter aktionen var på vej ud af Christiania gennem hovedporten, blev man forsøgt standset af kriminelle håndlangere.

Der blev smidt en ”spansk rytter” ud på kørebanen. Desuden blev der fyret en raket af. Den ramte en mur blot en meter fra en almindelig borger.

- Det er yderst bekymrende, at vi igen finder våben på Christiania. Vi har at gøre med hårde kriminelle, der viser deres vilje til at forsvare deres aktiviteter, siger politiinspektør Jørgen Skov, der er leder af Efterforskningsenheden ved Københavns Politi.