Politiet: Myrdet 17-årig ikke kendt fra bande

Den 17-årige dreng, der søndag aften blev skuddræbt i Tingbjerg, er ikke kendt som bandemedlem, og drabet har ikke umiddelbart rod i bandekonflikten i Storkøbenhavn, oplyser Københavns Politi, der efterlyser vidner.

- Vi mener ikke umiddelbart, at drabet skal sættes i forbindelse med den igangværende bandekonflikt, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Afdelingen for organiseret kriminalitet, i en pressemeddelelse.

- Den unge mand, der blev dræbt, er ikke kendt som et medlem af nogen gruppering. Han har personlige relationer til medlemmer af både LTF og Tingbjerggruppen, men det er vel ret naturligt for et ungt menneske, der bor i området, siger politikommissæren.

Politiet vil dog ikke komme nærmere ind på, hvad der eventuelt så kan ligge til grund for drabet.

Den 17-årige mistede livet, da han blev ramt af to skud i hovedet på Ruten mellem nummer 119 og 125 i Tingbjerg. Helt præcist sad den dræbte i en gruppe på en lille plads, hvor man kan sidde på nogle bænke udformet af sten.

- Som vi har fået oplyst, sidder der en tre-fire personer, herunder den dræbte, da gerningsmanden ankommer. Derfor er der nogen, der ved noget - og dem vil vi meget gerne tale med, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Det er anden aften i træk, at der er affyret skud på Ruten. Natten til søndag blev der løsnet mere end 30 skud mod en kiosk på denne vej. Ingen blev dog ramt.

Politiet vil ikke udelukke, at kioskskyderiet har at gøre med bandekonflikten, som siden nytår er blusset op i det storkøbenhavnske område. Her har der været ekstraordinært mange banderelaterede skyderier på åben gade.

Den formodede flugtbil fra kioskskyderiet blev kort før klokken 01 natten til søndag - få minutter efter skuddene blev affyret - fundet delvist udbrændt på Klausdalsbrovej i Bagsværd.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip