Politiet opgiver sag mod omstridt hjerneforsker

Det oplyser Milena Penkowas forsvarer, advokat Kåre Pihlmann.

»Politiet har oplyst, at man har indstillet efterforskningen med den begrundelse, at man ikke forventer at finde Milena Penkowa skyldig. Det er vi naturligvis meget tilfredse med, men vi er ikke tilfredse med, at det har taget to et halvt år at nå frem til den konklusion,« siger Kåre Pihlmann.

Milena Penkowa blev i 2010 dømt for underslæb, falsk anklage og dokumentfalsk mod Dansk Selskab for Neuromedicin. I kølvandet på dommen meldte Københavns Universitet Penkowa til politiet for dokumentfalsk og bedrageri i forbindelse med et rotteforsøg, nogle ansøgninger om støtte til et forskningsprojekt og Penkowas indstilling til EliteForsk-Prisen.

Det er universitetets beskyldninger mod Penkowa, som politiet nu dropper at få Penkowa dømt for. Ifølge Kåre Pihlmann betragter Penkowa det som en renselse af sit navn.

»Det er klart, at det at gå fra at være en mediedarling til at være en offentlig prygelknabe ikke er omkostningsfrit. Derfor er hun glad for at få renset sit navn, så hun kan komme videre med sit liv og sin forskning,« siger Kåre Pihlmann, der nu vil drøfte med sin klient, om hun vil anlægge erstatningskrav mod politiet.

»Det er min klare forventning, at der vil komme et erstatningskrav. Det er ikke omkostningsfrit at blive hængt til tørre i to et halvt år,« siger Kåre Pihlmann uden dog at ville sige noget om, hvad kravet vil beløbe sig til.

 

Dagens Gossip