Politiet ophæver massiv grænsekontrol efter skudepisoder

Skrevet af admin

15/02/2015

Dagens topnyheder

Det massive sikkerhedsopbud ved den dansk-tyske grænse, som har været opretholdt siden lørdag aften efter skudepisoderne i København, er nu ophævet.

Det oplyser det tyske forbundspoliti til DR Syd.

Siden 22.30 lørdag aften har politiet - bevæbnet med maskinpistoler - kontrolleret hovedovergangene ved den dansk-tyske grænse.

- De har kontrolleret alle, der har forladt Danmark for at køre sydpå. Alle biler, hvor der kunne været gemt en mand, er blevet stoppet og undersøgt, oplyser DR Syds reporter ved grænsen.

På en kort pressebriefing søndag morgen oplyste Københavns Politi, at man formoder, at man har skudt den person, som har skudt og dræbt to mænd og såret fem betjente.

Skudepisoderne i hovedstaden har betydet forhøjet beredskab i alle landets politikredse.

Og i grænseområdet har dansk politi samarbejdet med det tyske politi, mens indsatsen har været koordineret fra København.

- Vi har været i konstant med operationsledelsen i København siden hændelsen på Østerbro, siger Michael Flemming Rasmussen, der er linjechef for beredskabet i Syd - og Sønderjyllands Politi, til DR Syd.

Politiet ved den dansk-tyske grænse er ifølge DR Syds oplysninger ved at pakke sammen. Og trafikken kører igen som normalt.

/ritzau/