Politiet optrevler pirat-tv-kartel

14/08/2014 14:30

Anders Reinholdt

Nyheder

Mest læste i dag

Mange sander, at det er dyrt at se fjernsyn i dagens Danmark. Men det kan blive endnu dyrere, hvis man snyder med tv-koder og hacker sig adgang til ulovligt at modtage tv-signal.

Det måtte 15 husstande i Køge og Nordsjælland i går sande, da politiet optrevlede et stort pirat-tv-kartel, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Et tip førte polities til husstandene, der alle blev ransaget i går.

En bagmand med bopæl i Køge kommune blev sigtet for særligt grove overtrædelser af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, idet han ulovligt distribuerede krypteringskoder til 15 modtagere. Han risikerer nu en fængselsdom.

Modtagerne risikerer bøder op til 20.000 kr. for overtrædelse af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed samt et erstatningskrav i tilsvarende størrelse fra TV-selskabet.- Politiet ser med stor alvor på denne form for misbrug af IT-udstyr til uberettiget at skaffe sig adgang til betalings-TV. I fremtiden kan der komme flere aktioner mod den slags netværk, der koster TV-industrien millionbeløb hvert år i tabte abonnementsindtægter, fortæller Niels Kristoffersen fra afdelingen Økonomisk Kriminalitet hos Midt- & Vestsjællands Politi.