Politiet overrasket: To gidseltagere i supermarked i Paris

Der var ikke en, men to gidseltagere i et jødisk supermarked i det østlige Paris, hvilket overrasker politiet. De blev begge dræbt under aktion, hvor politiet stormede bygningen sent fredag eftermiddag.

De nu døde gidseltagere tog et ukendt antal personer som gidsler i det jødiske supermarked tidligere på fredag eftermiddag.

Det siger talsmand for politiet Gäel Fabiano til Ritzau.

- Talsmanden siger til mig, at de blev meget overrasket over, at der var to gidseltagere i supermarkedet.

- Politiet har hele tiden troet, at der kun var en. Begge gidseltagere er nu dræbt, siger Ritzaus journalist på stedet, Marie Louise Albers, efter gidseldramaet i supermarkedet med kosher varer i Porte de Vincennes-bydelen i Paris.

Før politiet trængte ind i supermarkedet, var der ifølge politiet allerede tale om to til tre døde gidsler.

I alt blev mindst fire gidsler dræbt i det jødiske supermarked, siger sikkerhedskilder på stedet til Reuters og AFP.

I kælderen til supermarkedet gemte der sig fire personer, hvoraf en var gravid, lyder det ifølge politiet.

- Politiet har kunnet kommunikere med flere personer i supermarkedet, som har gemt sig i kælderen.

- I forhold til alle de gidsler, der var, betragter politiet det som en god og konsekvent afslutning, for det kunne have været meget værre, siger Marie Louise Albers.

Den ene gidseltager er identificeret som Amedy Coulibaly, der skal have været trænet af al-Qaeda. Sammen med sin kone Hayat Boumeddiene var han mistænkt for at dræbe en kvindelig betjent i Paris torsdag.

Ifølge en talsmand fra politiet lykkedes det en kvindelig gidseltager, som menes at være hustruen, at slippe ud fra supermarkedet ved at skjule sig mellem gruppen af gidsler.

Identiteten på den anden dræbte gidseltager kendes endnu ikke.

Ifølge politiet kendte ægteparret de to Kouachi-brødre, som var mistænkt for at stå bag Charlie Hebdo-massakren med 12 dræbte, og som det franske politi fredag omringede i byen Dammartin-en Goële, 40 kilometer nordøst for Paris.

Her havde Cherif Kouachi og Said Kouachi taget et gidsel og forskanset sig i en virksomhed, der producerer reklamer og tryksager.

Sent fredag eftermiddag stormede politiet dog både supermarkedet og trykkeriet.

Begge aktioner var koordineret, og de blev sat i gang samtidig, lyder det ifølge politiet.

- Gidseltagerne fra supermarkedet ville ikke løslade gidslerne. De ville have, at politiet løslod de to brødre først. Derfor blev aktionerne sat i gang samtidig, siger Ritzaus journalist i Paris.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip