Politiet på forgæves jagt efter nyt garage-barn hos forældre i Helsingør

11/04/2013 18:30

BNB

Nyheder
Hos Helsingør Kommune oplyser centerchef Jesper Daugaard fra Børn, Unge og Familier til bt.dk torsdag eftermiddag, at der ved aktionen ikke blev fundet noget ottende barn eller tegn på at det overhovedet findes: »Baggrunden for aktionen var, at Ankestyrelsen senest 5. april har vurderet, at familien har et ottende, ukendt barn. Så er det os som myndighed, der får til opgave så at finde det barn. Men det lykkedes altså ikke,« siger han til bt.dk. Den nye aktion skyldtes, at myndighederne havde begrundet mistanke om, at der kunne befinde sig endnu et barn hos forældreparret, der i forvejen har fået syv børn tvangsfjernet. »Jeg kan bekræfte, at vi fra politiets side her til formiddag har bistået Helsingør Kommune ved en aktion, men det er kommunens centerchef, der skal udtale sig,« siger vagtchefen hos Nordsjællands Politi til bt.dk. Men centerchef Jesper Daugaard ønsker ikke at uddybe baggrunden for mistanken over for bt.dk. »Jeg kan ikke fortælle, hvad baggrunden for Ankestyrelsens vurdering er. Det er fortroligt,« understreger centerchef Jesper Daugaard. »Vi var også ude på adressen i februar for at lede efter det ottende barn, og vi er sådan set forpligtet til at blive ved med at lede. Derfor vil vi nu godt have en snak med Ankestyrelsen om status på det. Men for så vidt står Ankestyrelsens vurdering stadig ved magt.« Moderen til de tvangsfjernede børn, Lisbeth Eliasen, afviser på sin hjemmeside, at der findes et ottende barn. Bt.dk fik over middag kontakt til hende, hvor hun henviste til sin advokat, Trygve Nielsen. »De har gjort det (ransaget boligen, red.) én gang før uden at finde noget, og den afgørelse har været påklaget og blevet tilsidesat af Helsingør Kommunes børne- og ungeudvalg. Så har ankechefen indbragt den for Ankestyrelsen selv og åbenbart truffet en afgørelse om, at det var en gyldig afgørelse, som deres chef havde truffet, og har sat kommunen i gang igen,« siger Trygve Nielsen, som fortæller til bt.dk, at politiet har »splittet hjemmet ad«.

Mest læste i dag

Hos Helsingør Kommune oplyser centerchef Jesper Daugaard fra Børn, Unge og Familier til bt.dk torsdag eftermiddag, at der ved aktionen ikke blev fundet noget ottende barn eller tegn på at det overhovedet findes:

»Baggrunden for aktionen var, at Ankestyrelsen senest 5. april har vurderet, at familien har et ottende, ukendt barn. Så er det os som myndighed, der får til opgave så at finde det barn. Men det lykkedes altså ikke,« siger han til bt.dk.

Den nye aktion skyldtes, at myndighederne havde begrundet mistanke om, at der kunne befinde sig endnu et barn hos forældreparret, der i forvejen har fået syv børn tvangsfjernet.

»Jeg kan bekræfte, at vi fra politiets side her til formiddag har bistået Helsingør Kommune ved en aktion, men det er kommunens centerchef, der skal udtale sig,« siger vagtchefen hos Nordsjællands Politi til bt.dk. Men centerchef Jesper Daugaard ønsker ikke at uddybe baggrunden for mistanken over for bt.dk.

»Jeg kan ikke fortælle, hvad baggrunden for Ankestyrelsens vurdering er. Det er fortroligt,« understreger centerchef Jesper Daugaard.

»Vi var også ude på adressen i februar for at lede efter det ottende barn, og vi er sådan set forpligtet til at blive ved med at lede. Derfor vil vi nu godt have en snak med Ankestyrelsen om status på det. Men for så vidt står Ankestyrelsens vurdering stadig ved magt.«

Moderen til de tvangsfjernede børn, Lisbeth Eliasen, afviser på sin hjemmeside, at der findes et ottende barn.

Bt.dk fik over middag kontakt til hende, hvor hun henviste til sin advokat, Trygve Nielsen.

»De har gjort det (ransaget boligen, red.) én gang før uden at finde noget, og den afgørelse har været påklaget og blevet tilsidesat af Helsingør Kommunes børne- og ungeudvalg. Så har ankechefen indbragt den for Ankestyrelsen selv og åbenbart truffet en afgørelse om, at det var en gyldig afgørelse, som deres chef havde truffet, og har sat kommunen i gang igen,« siger Trygve Nielsen, som fortæller til bt.dk, at politiet har »splittet hjemmet ad«.