Politiet ruster sig til terrorangreb

Skrevet af admin

10/01/2015

Mest læste i dag

Politifolk over hele landet sætter sig i disse dage på skolebænken og indtager øvelsesområder, så de er bedre rustet til at sætte ind mod blandt andet terroraktioner på dansk jord.

Det oplyser politiinspektør Allan Nyring fra Nationalt Beredskabscenter til Ritzau.

Efter terrorangrebene i Norge 22. juli 2011, hvor 77 blev dræbt og 90 blev såret, gik Rigspolitiet i gang med at analysere det danske beredskab.

- Vi ville se, om vi var parate til at tage os af en lignende hændelse i Danmark, fortæller Allan Nyring.

- Det viste sig, at det var stor forskel på politikredsenes beredskab, og vi besluttede at indføre minimumstandarder på en række områder, som alle kredse skal leve op til, fortsætter han.

Resultatet er blevet, at politifolk i nøglestillinger som for eksempel indsatsledere og vagtchefer skal gennemgå en særlig uddannelse, der blandt andet skal få samarbejdet på tværs af kredsene til at fungere bedre ved "akutte hændelser".

Som noget nyt skal der også over hele landet uddannes særlige "reaktionspatruljer".

- Der er tale om politifolk med en særlig uddannelse og ekstra udstyr som for eksempel andre våben. De skal køre almindelig patrulje, men de har så nogle særlige kompetencer, og de kan sættes hurtigt ind, hvis der bliver brug for det, forklarer Allan Nyring.

Også på efterforskningssiden skal der rustes op.

- Vi har set på, hvor hurtigt vi kan få efterforskerne på en sag. Det er vigtigt, at de kommer ind så hurtigt så muligt, så de skyldige kan bringes for retten, understreger politiinspektøren.

Uddannelsen af de mange politifolk er allerede gået i gang. Senest 1. juli skal politiet være klar til en overgangsordning med de nye minimumstandarder og senest i 2017 skal alle berørte politifolk have været igennem den ekstra uddannelse.

/ritzau/