Politiet satser på at forhindre flere indbrud

Selv om det ifølge en professor er "blottet for fornuft" at gøre landets øverste politichef ansvarlig for antallet af forbrydelser, så fortsætter Justitsministeriet netop den kurs.

Indbrud i private hjem skal i 2013 falde med mindst to procent i forhold til gennemsnittet de foregående år.

Denne forventning kan læses i Justitsministeriets resultatlønskontrakt med rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, og meningen er så, at han sørger for, at de enkelte politikredse leverer varen.

I Rigspolitiet forsvarer økonomichef Nikolaj Veje politikken med at fastsætte klare mål - også om antallet af lovovertrædelser.

- Vi er fuldt ud klar over, at politiets indsats ikke er det eneste, der påvirker kriminaliteten, siger han.

- Men politiets arbejde har en væsentlig betydning, og vi ønsker også på det område at sætte klare mål for effekten af politiets arbejde, siger Veje.

- Vi ved jo, at indbrudskriminaliteten kan stige ganske meget nationalt eller i enkelte kredse, når for eksempel østeuropæiske bander kommer til landet, erkender han.

Derfor er der også et mål om, at opklaringsarbejdet skal gå fremad. Der skal rejses flere sigtelser end tidligere.

Det er professor Jørgen Grønnegård Christensen, der i en kronik i Politiken sammen med en anden skribent sidste år kritiserede fænomenet med kontraktstyring i det offentlige.

Det er blevet vigtigere at opfylde mål end at levere et ordentligt stykke arbejde, lød det. De kritiserede specifikt målkravet til rigspolitichefen som langt ude.

I øvrigt er der en stribe mål i kontrakten for rigspolitichefen.

For eksempel satser ordensmagten på, at bilisterne fortsat ikke overholder reglerne - og at det lykkes for færdselsbetjentene at give mange bøder. Der skal rejses mindst 182.000 sigtelser om fart, spritkørsel og andre forseelser.

Andre mål drejer sig om blandt andet rockere og bander, flere kontroller af udenlandske lastvogne, øget trivsel og mere effektiv behandling af asylsager.

/ritzau/

 

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip