Politiet sigter fire personer i terrorsag fra Paris

Skrevet af admin

21/01/2015

Dagens topnyheder

Fransk politi sigter fire mænd for at hjælpe en af gerningsmændene ved angrebene i Paris for omkring to uger siden, oplyser anklagemyndigheden ifølge AFP.

Anklageren i Paris, Francois Molins, siger, at de fire personer mistænkes for at medvirke til terror.

Mændene menes at have ydet "logistisk støtte" til Amedy Coulibaly, der stod bag drabet på en kvindelig politibetjent samt gidseltagningen ved et jødisk supermarked, hvor fire mennesker mistede livet.

Mændene er i alderen 22 til 28 år. Tre af dem mistænkes for at have købt "udstyr" til Amedy Coulibaly, som han brugte ved angrebene for 14 dage siden.

Ifølge Francois Molins skal tre af de fire sigtede personer tidligere være dømt for kriminalitet. Mindst én af dem har mødt Coulibaly i fængslet.

Det har tidligere været fremme, at Coulibaly har mødt den yngste af de to Kouachi-brødre, der stod bag angrebet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo, i fængslet.

De fire personer er blevet fængslet indtil videre.

Natten til fredag i sidste uge anholdt fransk politi 12 personer, der blev afhørt i forbindelse med terrorhandlingerne i Paris. Avisen Le Monde skrev dengang, at de anholdte var ni mænd og tre kvinder.

Anklagemyndigheden oplyser, at den stadig leder efter flere mulige medskyldige. Specielt i udlandet, hvor de franske myndigheder samarbejder med deres kolleger i Tyrkiet, Spanien og Belgien.

/ritzau/AFP