Politiet sigter fire personer i terrorsag fra Paris

To uger efter at blodige terrorangreb ramte den franske hovedstad, Paris, sigter fransk politi fire mænd for at have hjulpet en af gerningsmændene ved angrebene, oplyser anklagemyndigheden ifølge AFP.

Anklageren i Paris, Francois Molins, siger, at de fire personer mistænkes for at medvirke til terror.

Mændene menes at have ydet "logistisk støtte" til Amedy Coulibaly, der stod bag drabet på en kvindelig politibetjent og gidseltagningen ved et jødisk supermarked, hvor fire mennesker mistede livet.

Mændene er i alderen 22 til 28 år. Tre af dem mistænkes for at have købt "udstyr" til Amedy Coulibaly, som han brugte ved angrebene for 14 dage siden.

Ifølge Francois Molins skal tre af de fire sigtede personer tidligere være dømt for kriminalitet. Mindst én af dem har mødt Coulibaly i fængslet.

Det har tidligere været fremme, at Coulibaly har mødt den yngste af de to Kouachi-brødre, der stod bag angrebet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo, i fængslet.

De fire personer er blevet fængslet indtil videre.

Natten til fredag i sidste uge anholdt fransk politi 12 personer, der blev afhørt i forbindelse med terrorhandlingerne i Paris. Avisen Le Monde skrev dengang, at de anholdte var ni mænd og tre kvinder.

Anklagemyndigheden oplyser, at den stadig leder efter flere mulige medskyldige. Specielt i udlandet, hvor de franske myndigheder samarbejder med deres kolleger i Tyrkiet, Spanien og Belgien.

Derudover arbejder de franske myndigheder på at finde ud af, hvem der har lavet en video med Amedy Coulibaly, som er redigeret og offentliggjort efter hans død.

I videoen tager Coulibaly skylden for drabet på den kvindelige politibetjent, og han siger, at han "koordinerede" sine handlinger med Kouachi-brødrene.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip