Politiet søger vidne i sexkrænker-sag

23/05/2013 13:40

BNB

Nyheder
Derfor vil politiet gerne tale med den kvinde, der kom gående forbi med sin barnevogn, netop som en 14-årige pige blev antastet af en mand i en rød bil. »Vi vil gerne tale med den kvinde, der kom gående med en barnevogn. Måske har hun set noget, der kan kaste lys over sagen,« siger vagtchef ved Fyns Politi, Lars Tvede, til bt.dk. Klokken 7.40 onsdag morgen blev pigen fra Oure kontaktet af en mand, der holdt i en rød bil på landevejen lige over for skolerne i den sydfynske by. Her skulle pigen med en bus. Da hun kom forbi bilen, bad manden hende sætte sig ind, men hun sagde nej og gik sin vej. Samtidig kom en kvinde med et barn. Det er den kvinde, politiet gerne vil i kontakt med. Samtidig er man naturligvis er meget interesseret i at høre fra manden i bilen. I oktober sidste år blev en 11-årig pige fra Øster Skerninge bortført af en mand, da hun steg af skolebussen. Efterfølgende kørte han hende ud i en skov og misbrugte hende. Måneden efter blev en tiårig pige fra Refsvindinge ligeledes bortført og misbrugt, da hun var på vej hjem fra skole. Ifølge Fyns Politi har DNA-spor vist, at der er tale om den samme gerningsmand. I kølvandet på de to sager fik politiet en række henvendelser fra forældre, hvis børn var blevet kontaktet af mænd i røde biler, men endnu har ingen spor ført til gerningsmanden. Politiet tager den seneste henvendelse i sagen meget alvorligt, men forsøger samtidig at mane til besindighed. »Vi kan ikke tillade os at ramme ved siden af, men det kan også være, der er en anden forklaring,« siger vagtchef Lars Tvede og understreger, at politiet i sagen om den fynske sexkrænker hele tiden bevæger sig i krydsfeltet mellem ønsket om at fange den pædofile forbryder og forsøget på at undgå at kaste mistanke på uskyldige mænd. »Folk er meget oprørte over de her sager. De civile jungletrommer kører som gale, når den slags ting sker, så for os er det virkelig et spørgsmål om at bringe facts på bordet, siger Lars Tvede, som selv hørte om den seneste sag første gang via skoleintra på sine børns skole. »Dermed ikke sagt, at det her ikke er rigtigt, men vi bliver nødt til at komme hele vejen rundt,« understreger han over bt.dk. Derfor er politiet også i fuld gang med at afhøre vidner, der så noget onsdag morgen. Pigen har forklaret, at manden nærmest lignede en rødmosset julemand.

Mest læste i dag

Derfor vil politiet gerne tale med den kvinde, der kom gående forbi med sin barnevogn, netop som en 14-årige pige blev antastet af en mand i en rød bil.

»Vi vil gerne tale med den kvinde, der kom gående med en barnevogn. Måske har hun set noget, der kan kaste lys over sagen,« siger vagtchef ved Fyns Politi, Lars Tvede, til bt.dk.

Klokken 7.40 onsdag morgen blev pigen fra Oure kontaktet af en mand, der holdt i en rød bil på landevejen lige over for skolerne i den sydfynske by. Her skulle pigen med en bus.

Da hun kom forbi bilen, bad manden hende sætte sig ind, men hun sagde nej og gik sin vej. Samtidig kom en kvinde med et barn. Det er den kvinde, politiet gerne vil i kontakt med. Samtidig er man naturligvis er meget interesseret i at høre fra manden i bilen.

I oktober sidste år blev en 11-årig pige fra Øster Skerninge bortført af en mand, da hun steg af skolebussen. Efterfølgende kørte han hende ud i en skov og misbrugte hende.

Måneden efter blev en tiårig pige fra Refsvindinge ligeledes bortført og misbrugt, da hun var på vej hjem fra skole. Ifølge Fyns Politi har DNA-spor vist, at der er tale om den samme gerningsmand.

I kølvandet på de to sager fik politiet en række henvendelser fra forældre, hvis børn var blevet kontaktet af mænd i røde biler, men endnu har ingen spor ført til gerningsmanden.

Politiet tager den seneste henvendelse i sagen meget alvorligt, men forsøger samtidig at mane til besindighed.

»Vi kan ikke tillade os at ramme ved siden af, men det kan også være, der er en anden forklaring,« siger vagtchef Lars Tvede og understreger, at politiet i sagen om den fynske sexkrænker hele tiden bevæger sig i krydsfeltet mellem ønsket om at fange den pædofile forbryder og forsøget på at undgå at kaste mistanke på uskyldige mænd.

»Folk er meget oprørte over de her sager. De civile jungletrommer kører som gale, når den slags ting sker, så for os er det virkelig et spørgsmål om at bringe facts på bordet, siger Lars Tvede, som selv hørte om den seneste sag første gang via skoleintra på sine børns skole.

»Dermed ikke sagt, at det her ikke er rigtigt, men vi bliver nødt til at komme hele vejen rundt,« understreger han over bt.dk.

Derfor er politiet også i fuld gang med at afhøre vidner, der så noget onsdag morgen.

Pigen har forklaret, at manden nærmest lignede en rødmosset julemand.